752 ház biztonságát szolgálja

2019.10.12. 09:50

Megoldották a vízelvezetést Dunaszigeten

A csapadékvíz-elvezető rendszer felújítása fejeződött be Dunaszigeten. A TOP-os pályázat keretében elkészült az új árokrendszer.

Kiss Anikó

9454 méter hosszú csapadékvíz-elvezető rendszer épült, illetve újult meg Dunaszigeten. Fotó: Kiss Anikó

A projekt célja a település belterületi csapadékvíz-elvezetési rendszerének fejlesztése és az árvíz-veszélyeztetettség csökkentése. Az eddigi védekezési költségek minden évben milliós nagyságrendűek voltak. Az elkészült beruházás ünnepélyes átadóján Cseh Benjamin polgármester kiemelte, hogy ez Dunasziget életében az egyik legjelentősebb beruházás, méreteit tekintve összesen 9454 méter hosszú csapadékvíz-elvezető rendszer épült, illetve újult meg.

9454 méter hosszú csapadékvíz-elvezető rendszer épült, illetve újult meg Dunaszigeten. Fotó: Kiss Anikó

– Az elmúlt húsz év legjelentősebb fejlesztésén vagyunk túl. A projekt előkészítése már 2015-ben megkezdődött – fogalmazott Cseh Benjamin polgármester.

A kivitelezési munkák 2019 januárjában kezdődtek és július 31-ig tartottak. A generálkivitelező a Strabag Általános Építő Kft. volt. A projekt teljes költségvetése 223.912.879 forint, 100%-os állami támogatással valósult meg.

Nagy István agrárminiszter, országgyűlési képviselő gratulált a megvalósult projekthez a polgármesternek, akinek sok beruházást és pályázati forrást sikerült idehoznia és megvalósítania a községben.

Németh Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke előrelátó beruházásnak nevezte a mostanit és arra tért ki, hogy a területfejlesztési forrásoknak köszönhetően a megye mind a 183 településén történt valamilyen beruházás.

Széles Sándor kormánymegbízott azt emelte ki, hogy a község jól kihasználta a pályázati forrást, ami rendelkezésre állt. A belterületi vízrendezés az itt élők biztonságát fogja erősíteni.

A projekt részleteit tekintve a község belterületi csapadékvíz-elvezetési rendszerének kialakításával, fejlesztésével a legfőbb cél a csapadék és a felszín alól előtörő vizek elvezetése és a belterületen áthúzódó vízfolyások, belvízcsatornák és elvezetőrendszerek rendezése. A vízkároktól védendő értékek összege jelentősen meghaladja a beruházás összegét, az elvezetőrendszer 752 ház biztonságát szolgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában