Új testület

2019.10.21. 19:30

Megalakult az új képviselő-testület Sopronban – fotók

A Himnusz eléneklésével kezdődött az új soproni képviselő-testület ünnepélyes alakuló ülése a városháza érdeklődőkkel zsúfolásig telt Dísztermében hétfőn.

kisalfold.hu

Ezt követően dr. Ocsák József, a Helyi Választási Bizottság elnöke kihirdette az október 13-i önkormányzati választás eredményét. Nemcsak Farkas Ciprián kapta a legtöbb voksot a polgármesteri tisztségre, hanem mind a tizenkettő egyéni választókörzetben a Fidesz-KDNP jelöltje – Filep Márk, Magas Ádám, Csiszár Szabolcs, Tóth Éva, Simon István, Péli Nikoletta, Sass László, Pongráczné Várnai Mária, Juhász Adrienn, Abdai Zsolt, Mágel Ágost és Stöckert Tamás – győzött. A kompenzációs listáról öten kerültek be a testületbe: az ellenzéki összefogás színeiben Mayer Nándorné, Németh Imre, Simon Zoltán, Supka-Kovácsné Holzhofer Tünde, a Párbeszéd részéről Jakál Adrienn vehet részt a közgyűlés munkájában. Ezt követően az önkormányzati képviselők és a polgármester esküt tettek, hogy kizárólag a köz érdeke vezeti cselekedeteiket, döntéseiket.

Farkas Ciprián polgármester (Fidesz-KDNP) mindenekelőtt köszönetet mondott a korábbi városvezető, Fodor Tamás és az előző önkormányzat kiváló közösségi munkájáért, majd derűlátóan a jövő feladatait és terveit, valamint a folyamatban lévő fejlesztéseket vette számba.

Az új testület alpolgármesterek kinevezéséről is határozott. Simon István a gazdasági ügyekért, Csiszár Szabolcs a sport, a szociális és az oktatás szakterületének felelőseként kapott bizalmat. Ők is eskütétellel fogadták, csak a közjó érdekében fognak tevékenykedni.

A megalakult közgyűlés hét állandó szakbizottságot hozott létre: a gazdaságit, az ifjúsági, turisztikai és sport bizottságot, a jogi és ügyrendit, a költségvetésit, a kulturális és oktatásit, a népjólétit és a városfejlesztésit.E testületek feladata a közgyűlési döntések előkészítése, véleményezése, a döntések átruházott feladat- és hatáskörben történő meghozatala, továbbá a végrehajtás ellenőrzése. A nem önkormányzati képviselői tisztséget betöltő bizottsági tagok és a civil, szakmai szervezetek bevonásával a határozathozatal társadalmasítása biztosított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában