Változás

2019.10.25. 09:34

Borkai Zsolt már nem a MOB tagja

Mindeközben aláírásgyűjtést kezdeményeztek Győr igen – Borkai nem! címmel a magukat győri haza- és városszerető polgárnak nevező szervezők.

kisalfold.hu

Fotós: Mészáros Mátyás

Borkai Zsolt keddtől már nem tagja a Magyar Olimpiai Bizottságnak – közölte a MOB csütörtökön az MTI-vel.

„Személyével kapcsolatosan a továbbiakban fegyelmi, vagy etikai eljárásnak nincs helye, az ügyét ezzel lezártnak tekintjük” – áll a közleményben.

A korábbi MOB-elnök a Magyar Torna Szövetség delegáltjaként volt MOB-tag.

Borkai Zsolt olimpiai járadékának esetleges megvonásáról a MOB tudatta, hogy az „olimpiai járadékkal összefüggő minden feladatot a sportpolitikáért felelős miniszter lát el 2017. január 1. óta. Az olimpiai járadékok megállapításának, folyósításának, vagy azok megszüntetésének kérdésében a jelenlegi törvényi szabályozás alapján a Magyar Olimpiai Bizottságnak nincs hatásköre eljárni.”

A MOB jelezte, a Magyar Olimpiai Bizottságot megkereste Steinmetz Ádám, a Jobbik Magyarországért Mozgalom képviselőcsoportjának tagja, és az olimpiai járadékról szóló törvény módosítása tervezetének véleményezését kérte.

„A törvénymódosítás tervezetéről kialakított véleményünket meg fogjuk küldeni a képviselőnek” – zárul a közlemény.

Az 1988-as szöuli olimpián lólengésben aranyérmes Borkai Zsolt 2010 és 2017 között volt a MOB-elnöke. Győr polgármesteréről az önkormányzati választások előtt egy – magát az ördög ügyvédjének nevező – ismeretlen tett közzé az interneten fotót és videót, amelyeken a polgármester több ember társaságában volt látható szexuális aktus közben.

Győri polgárok tiltakoznak

A magukat győri haza- és városszerető polgárnak nevező szervezők Győr igen – Borkai nem! címmel kezdeményeztek aláírásgyűjtést. Az önkormányzati választáson elért eredmény ellenére Borkai Zsoltot nem tekintik a győri polgárok mesterének, a győri polgárok vezetőjének és kérik az új önkormányzatot, hogy szólítsák fel mandátumának visszaadására. Kilátásba helyezték azt is, hogy a lemondás elmaradása esetén különféle akciókkal tiltakoznak a továbbiakban. A kezdeményezést már több mint ezren írták alá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában