Páneurópai Piknik emlékpark

2019.09.17. 06:57

Páneurópai Piknik: átadták a látogatóközpontot és az időkaput Sopronban

Megvalósult álomnak nevezte Magas László, a Páneurópai Piknik ’89 Alapítvány elnöke a közel 430 millió forintból épülő látogatóközpontot, ami tavasztól várja az érdeklődőket.

Nagy Márta

Fotó: Magasi Dávid

– A soproni önkormányzatnak régi szándéka volt, hogy a Páneurópai Piknik emlékparkba látogatók kulturált körülmények között megfelelő információkat kapjanak az itt történtekről – mondta többek között Fodor Tamás polgármester hétfőn a látogatóközpont átadásán.

A harmincéves évfordulóra szánt igényes épület négyszázmillió forintos uniós támogatásból és közel harmincmillió forint soproni önerőből épült. Az akadálymentesített, kétszáz négyzetméteres, könnyűszerkezetes épület a turisztikai időszakokban lesz nyitva, tehát áprilistól novemberig várja majd az érdeklődőket 2020-tól.

Páneurópai Piknik emlékpark
Fotó: Magasi Dávid

A közösségi információs térből, múzeumi kiállítótérből, kávézóból és szociális helyiségekből álló impozáns látogatóközpont egyben az emlékparkban tartott rendezvények áramigényét is ellátja. Fejlesztették a szabadtéri területet is: frissítették az információs táblákat, kandelábereket szereltek és olyan taposóköveket helyeztek el a sétányon, amik a főbb történelmi eseményeket ismertetik. Új turisztikai attrakció a parkban az installációs épület, ami az 1989-es áttörésnek állít emléket.

A látogatóközpont üzemeltetője a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft., a park felelőse pedig a Sopron Holding Zrt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában