Az ország leggyorsabbjai

2019.09.12. 16:21

Angol pályákra készül az agarakkal a kónyi Baranyai Ádám

Új kutyával mutatkozott be a kónyi Baranyai Ádám a hazai agarásztársadalomnak. Legújabb saját nevelésű kedvencét Pókernek hívják, eddig három versenyen vett részt és mindhármat meg is nyerte. Tavaly egy másik agara, Picike lett Magyarországon az év legjobb versenyzője.

Cs. Kovács Attila

Póker, a legújabb kónyi ígéret.

Fotó: Dr. Kovács Gábor

Baranyai Ádám már nemcsak saját kutyáival versenyez, felkészítést is vállal. A napokban tért haza az idén Németországban rendezett amatőr Európa Bajnokságról.

Baranyai Ádám és kedvencei.

– Vannak tulajdonosok, akik szeretnék kipróbálni kutyáikat, de nincs idejük a felkészítésre. Ők kérnek segítséget tőlem. Tavasz óta Nemes Tibor Ada nevű kutyusával kezdtük el a felkészülést a szeptemberi Európa-bajnokságra. Minden nemzet leggyorsabb agarai álltak starthoz, összesen harmincketten. Ada a magyar csapat tagjaként az előfutamot szép stílusban futva megnyerte és bekerült a legjobb hat közé. A döntőben sajnos csak ötödikek lettünk. Ez is nagy dolog persze és egyáltalán nem kudarcként értékeljük. Ez egy szép nemzetközi siker és helytállás – vázolta helyzetüket Baranyai Ádám. Hozzátette: „zászlós agara„, az ország legjobbja, Picike kisebb sérüléssel bajlódott, ezért neki nehezen indult az év. Póker három győzelme mellett a kónyi „kennel” másik ígéretes versenyzője, Hunter Storm két futamelsőséggel örvendeztette meg gazdáját.

Póker, a legújabb kónyi ígéret.
Fotó: Dr. Kovács Gábor

– Felépülése után Picike egy rangos futamban szerepelt és mindenkit maga mögé utasított. A saját agaraim jól futnak, idén eddig hat elsőséget szereztek. Egyelőre még mindig a régi, egyenes pályán, mert a körpálya sajnos nem készült el. Információim szerint az új, angol mintára épülő körpályát október elején adják át – mondta Baranyai Ádám. A körpálya azért lenne fontos neki és kutyáinak, mert a sport két őshazájában, Angliában és Írországban ilyenen futtatják a kutyákat. Ádámnak nagy vágya, hogy eljuthassanak az angol és ír arénákba.

Ádám (jobbra) trénerként is sikeresen mutatkozott be. A képen az Európa-bajnokság ötödik helyezettje, Ada és gazdája, Nemes Tibor.

„Bízom benne, hogy a téli pihenőre már úgy mehetünk, hogy a kutyusok megismerhetik és begyakorolhatják a körpályát. Ha megfelelően sikerülne a felkészülés, a tavaszi angol derbin akár már indulhatnánk is Picikével„ – jegyezte meg Baranyai Ádám.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában