Súlyosabb ítéletet akarnak Győrben

2024.05.28. 10:26

Halálra gázolta élettára új párját a féltékeny férfi

A Győri Fellebbviteli Főügyészség a büntetés súlyosítását indítványozta abban az ügyben, amelyben a féltékeny ex gépkocsival elütötte volt élettársa új párját. A férfi belehalt a sérüléseibe.

Kisalföld.hu

A vád szerint élettársi kapcsolatban élt a nő és a férfi, amelyből egy kisfiú is született. A viszonyuk megromlott, ezért 2017 májusában szétköltöztek. A férfi volt élettársa néhány hónap múlva új kapcsolatot létesített, és összeköltöztek egy székesfehérvári lakásba. A vádlott tudott a kapcsolatról, azonban nehezen viselte, képtelen volt végleg elengedni a nőt. Többször indulatos, trágár üzenetekkel, hívásokkal zaklatta.

A vádlott 2021. június 1-én személygépkocsival hazavitte a gyermeküket, majd a környező utcákban körözve figyelte a környéket. Egy idő múlva megjelent a helyszínen volt élettársa új párja, aki sietős léptekkel a férfi személygépkocsija felé indult. Amikor már az úttesten haladt, a vádlott gyorsítani kezdet és felé kanyarodott, majd elütötte. 

A sértett szakszerű orvosi kezelés ellenére néhány nap múlva belehalt a sérüléseibe. A Székesfehérvári Törvényszék a vádlottat emberölés bűntette miatt 10 év börtönbüntetésre, 6 év közúti járművezetéstől eltiltásra, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért, enyhítésért jelentettek be fellebbezéseket. A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a vádlott bűnös, vele szemben hosszabb tartamú büntetés kiszabása szükséges. Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában