Összefoglaló

2023.06.05. 12:02

Tüzek, balesetek, 19 sérült - 65-ször vonultak a tűzoltók Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten hatvanöt eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek.

kisalfold.hu

A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen tizenkilenc ember sérült meg - közölte hétfőn a katasztrófavédelem.

Száraz fű és nyárfapihe égett mintegy hatvan méter hosszan hétfőn kora este Sopronban, a Balfi úton, a sportpálya mellett. A soproni hivatásos tűzoltók rövid időn belül eloltották a tüzet. Az eset során nem sérült meg senki.

Személyautó és motorkerékpár ütközött kedd reggel Győrben, a Lomnic utcában. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket. A motoros súlyos sérüléseket szenvedett, őt kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai. A rendőrségi helyszínelés ideje alatt tűzoltói irányítás mellett egy sávon, váltakozva haladt a forgalom.

Szerda reggel egy három és fél tonnás kisteherautó az M1-es autópálya 109. kilométerszelvényében, Győrszentiván térségében, az országhatár felé haladva átszakította a középső szalagkorlátot, majd a Budapest felé vezető oldalon az oldalára borulva állt meg. A baleset részese volt egy kamion is, amely a Hegyeshalom felé vezető oldalon, a leállósávban állt meg. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a felborult kisteherautót. A balesetben ketten könnyű sérüléseket szenvedtek, őket a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. A műszaki mentés és a rendőrségi helyszínelés ideje alatt a határ felé vezető oldalon zavartalanul, a főváros felé pedig a leállósávon haladt a forgalom.

A győri tűzoltókat bevonulás közben egy újabb balesethez riasztották az M1-es autópálya 111-es kilométerszelvényéhez a Budapest felé vezető oldalra, ahol két kamion ráfutásos balesetet szenvedett. Az egységek áramtalanították a járműveket. A baleset következtében az úttestre olaj, illetve üzemanyag folyt, amelyet az autópálya kezelője eltávolított. A balesetben az egyik sofőr könnyű, a másik súlyos sérüléseket szenvedett, őket kórházba vitték a mentőszolgálat munkatársai.

Két személyautó ütközött, majd az út menti árokban álltak meg szerdán délután a 84-es és a 85-ös számú főutak kereszteződésében, Nagycenk térségében. A soproni hivatásos és a nagycenki önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd a rendőrségi helyszínelést követően megtisztította az úttestet a törmeléktől. Mindkét járműben egy-egy ember utazott, az egyik sofőr súlyos, a másik könnyű sérüléseket szenvedett, őket kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai.

Összeütközött egy személyautó és egy propánbutángáz-palackokat szállító teherautó csütörtök délelőtt Mosonmagyaróváron, a Hanság utca és a Fertő sor kereszteződésében. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a személyautót, amelynek sofőrjét könnyű sérülésekkel kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai. A teherautó összesen százhetvenhét darab - üres és töltött - gázpalackot szállított, amelyek nem sérültek meg a balesetben. A műszaki mentés ideje alatt teljes szélességében lezárták az érintett kereszteződést.

Tűz ütött ki egy vendéglátóhelyhez hozzáépített fabódéban péntek délután Győrben, a vasúti pályaudvar közelében. Az ötven négyzetméteres bódé külső oldala és tetőszerkezete égett. A győri hivatásos tűzoltók két vízsugárral körülhatárolták és eloltották a tüzet. Az egység hét darab szénsavpalackot hozott ki az épületből, ezeket hőhatás nem érte. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Egy kisteherautó és három személygépkocsi ütközött össze szombat délelőtt az M1-es autópálya 134-es kilométerszelvényénél, Börcs térségében, a Hegyeshalom felé vezető irányban. A győri hivatásos tűzoltók három járművet áramtalanítottak. A baleset helyszínéről nyolc embert könnyű sérüléseik miatt kórházba szállítottak a mentők. A műszaki mentés és helyszínelés idejére az érintett útszakaszt teljesen lezárták.

Úttestre dőlt egy fa vasárnap este Sopronban, a Deákkúti úton. A mintegy nyolc méter magas fát a helyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel feldarabolták, a forgalmi akadályt megszüntették. A fakidőlés során személyi sérülés nem történt, anyagi kár nem keletkezett.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában