Karambolok sorozatban

2023.06.05. 14:43

Brutális számok - 72 óra alatt 20 baleset történt, egymásután törtek az autók és motorok Győr-Moson-Sopronban - galéria

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei rendőrök az elmúlt hétvégén 5 személyi sérüléssel járó, és 15 anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

kisalfold.hu

Fotók: Police.hu

Egy 36 éves győri férfi közlekedett személygépkocsijával Kimlén, a Hunyadi utcában 2023. június 2-án 11 óra 30 perc körül. A Csalogány utca kereszteződéséhez érve, az „Állj! Elsőbbségadás Kötelező!” jelzőtábla utasítását figyelmen kívül hagyta, és nem biztosított elsőbbséget a neki balról érkező 73 éves kimlei segédmotorkerékpárosnak, és neki ütközött. A motoros a baleset során megsérült.

Sopronban, a Tómalom utcában, egy parkolóból történő kihajtása során június 2-án 18 óra 40 perc körül egy 39 éves helyi férfi személygépkocsijával az „Elsőbbségadás Kötelezőt!” jelzőtábla ellenére nem adott elsőbbséget a neki balról érkező, 61 éves soproni segédmotor-kerékpárosnak, és őt elütötte. Az eset során a motoros megsérült.

Az M1-es autópályán, Budapest felől Hegyeshalom irányába haladt Seat típusú személygépkocsijával egy 29 éves román állampolgár június 3-án 9 óra körül. A 134-es kilométerszelvény közelében, az úton folyó munkák miatt lassító, majd megálló 61 éves kerekegyházi férfi által vezetett Volvo típusú személygépkocsi mögött nem tartott megfelelő követési távolságot, és annak neki ütközött. A karambolt követően a Volvo egy előtte lévő, 35 éves nő által vezetett Volkswagen típusú gépkocsinak csapódott, amely ennek hatására nekisodródott az előtte várakozó, 54 éves román állampolgár Renault típusú kistehergépkocsijának. Az eset során két felnőtt és hat gyermek sérült meg.

Egy 81 éves német férfi közlekedett személygépkocsival a 10513-as számú úton, az M1-es autópálya felől a 86-os számú főútvonal irányába június 3-án 17 óra körül. Egy jobbra ívelő útkanyarulatban – mivel sebességét nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg – az aszfaltról letérve egy bokros, fás területre sodródott, ahol a növényzetnek ütközve állt meg. A balesetben a sofőr megsérült.

Kópháza belterületén, a Soproni utcában személygépkocsival közlekedett egy 42 éves osztrák férfi június 4-én 17 óra körül. Haladása során – eddig ismeretlen okok miatt – a járművel áttért az út szemközti sávjába, ahol egy 67 éves lövői asszony által vezetett személygépkocsi bal elejének ütközött. A balesetben a hölgy megsérült.

A balesetek sérültjeit a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították, az esetek körülményeit az illetékes rendőrkapitányságok vizsgálják - közölte a rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában