Ítélet

2023.05.17. 16:16

Súlyosbították az apa büntetését Győrben - A családtagok erőszakolták évekig a lányt

Súlyosbították annak az apának a büntetését, aki éveken át, legalább hatszor szexuálisan zaklatta a kiskorú lányát. A testvér, az ismerős férfi és a nő börtönbüntetése is jogerős.

kisalfold.hu

Illusztráció -

Forrás: Pexels

Portálunkon legutóbb márciusban számoltunk be az esetről. Mint kiderült nem az apa volt az egyetlen aki szexuálisan zaklatta, a 13 éves lány bátyja három alkalommal, erőszakkal közösült a testvérével. A gyermek beszámolt a vele történtekről az édesanyjának, aki felelősségre vonta a családtagokat, de semmi mást nem tett.

Fény derült arra is, hogy a kislány családjának egy jó ismerőse, már a gyermek tizenkettedik életévének betöltése előtt is közösült vele, oly módon, hogy alkoholt itatott vele. A férfi a szexuális cselekményeket havi rendszerességgel évekig folytatta. Előfordult olyan alkalom is, hogy abban részt vett a férfi szeretője is. A gyermek a helyzetét reménytelennek érezte, ezért megszökött otthonról. Ezt követően őt és a húgát is, kiemelték a családból.

Mivel az édesanya a lányának érdemi segítséget nem nyújtott és a hatóságokhoz sem fordult, ezzel elkövette a kiskorú veszélyeztetésének bűntettét, ami miatt felfüggesztett börtönbüntetést szabtak ki ellen. Az apa büntetésének a tartamát 6 évre felemelték. A testvér 7 év 6 hónap, a férfi 12 év fegyházbüntetése és a nő 2 év börtönbüntetése is jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában