Frissített hír

2023.05.08. 23:27

Robbanás rázta meg Sopront - Ágfalván is lehetett hallani a detonációt - videó, fotók

Erős robbanás rázta meg Sopront hétfőn késő este, háromnegyed tizenegy körül. Az egész városban, sőt Ágfalván is lehetett hallani előbb a detonációt, majd a szirénázó rendőrautókat és tűzoltókat. Többen is jelezték a közösségi oldalakon, hogy hatalmas robbanást hallottak Sopronban és a város környékén.

kisalfold.hu

A robbanás helyszíne.

0.17 - Úgy tudjuk, egy idős úr szenvedett súlyos, életveszélyes égési sérüléseket a robbanástól

A detonáció erejéről mindent elmond, hogy a szemközti házak ablakai is kitörtek a robbanástól. Rengeteg a törmelék a szerencsétlenség helyszínén. Várhatóan még legalább másfél óráig zajlik a helyszínelés, a tervek szerint ezt követően, várhatóan a hajnali órákban kezdődhet a takarítás.

0.10 - A lakókat a Hotel Lővér szállodában helyezik el

"A szállás költségét a soproni önkormányzat állja" - mondta portálunknak Farkas Ciprián, Sopron polgármestere.

Kedd, 0.09 - Galéria a helyszínről

23.51 - Információink szerint egy ember súlyos égési sérüléseket szenvedett

A tűzoltók elzárták gázcsapót a társasházban.

23.48 - Tizennyolc lakó elhagyta az ingatlant

Robbanás történt egy társasház első emeletén, Sopronban, a Kossuth Lajos utcában. Ezt követően tűz is keletkezett, amely mintegy fél négyzetméterre terjedt ki. Az esethez riasztott soproni és a sopronkövesdi hivatásos tűzoltók átvizsgálták az épületet.

Tizennyolc lakó elhagyta az ingatlant, egy embert az egységek kísértek le, egyet pedig még a tűzoltók kiérkezése előtt a járókelők hoztak ki. A munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. A mentők is megérkeztek a helyszínre, ahol több parkoló autó is megrongálódott a robbanás következtében - közölte a katasztrófavédelem.

A robbanás helyszíne. Fotó: Kisalföld

23.40 - Lezárták az utcát, ahol a robbanás volt

Kollégánk tudósítása szerint tűzoltók, rendőrök és a mentők is a helyszínen vannak jelentős erőkkel. Egyelőre senkit nem engednek a ház közelébe, ahol a gázrobbanás történt.

23.24 - Egyelőre sérültekről nem tudni

A Kisalföld a vármegyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletesétől megtudta, hogy egy Kossuth utcai lakásban történt gázrobbanás a jelzett időpontban, az esethez a katasztrófavédelem egységei azonnal kivonultak.

A Katasztrófavédelem is megerősítette portálunknak, hogy robbanáshoz riasztották őket a Kossuth Lajos utcába. Sérültekről egyelőre nem tudni, kollégánk a helyszínen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában