Ököllel ütött

2023.05.02. 08:23

Nem volt jegye, megverte a kalauzt a Sopronba tartó vonaton

A 33 éves férfi ököllel ütötte gyomron és arcon a kalauzt. Tettéért akár 7 évre is lecsukhatják.

kisalfold.hu

Forrás: Pexels

A Soproni Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki jegy nélkül utazott a vonaton, majd megverte az őt ellenőrző kalauzt

A vádirati tényállás szerint a 33 éves férfi 2023 februárjában Szombathelyről utazott Sopronba vonattal, úgy hogy előtte nem vett jegyet. A jegyvizsgáló Nagycenk állomás előtt kérte a jegyet, majd a férfi adatait, a terhelt azonban nem működött együtt. Az adatai megadása helyett a vádlott a kalauzt gyomron ütötte, majd két-három alkalommal ököllel az arcát is megütötte. A 36 éves kalauz az ütések miatt nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, az őt ért bántalmazás miatt magánindítványt terjesztett elő.

A Soproni Járási Ügyészség az elkövető ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és könnyű testi sértés miatt emelt vádat. A büntetési tétel a halmazati szabályokra figyelemmel hét évig terjedő szabadságvesztés.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Soproni Járásbíróság fogja meghozni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában