Először csak kávérajongónak hitték

2023.05.03. 18:22

Minden résbe cigarettát tömködött a csempész, akit Hegyeshalomnál kapcsoltak le - Videó

A kávékapszulás dobozokat, az ülést, a csomagtartót, a pótkerék helyét, de még a motorteret is teletömte cigarettával egy utas.

kisalfold.hu

Forrás: NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai 1735 doboz zárjegy nélküli cigarettát találtak egy bolgár rendszámú autóban az M1-es autópálya Győr-Moson-Sopron vármegyei szakaszán. Az autóban, amit a pénzügyőrök Hegyeshalomnál ellenőriztek két férfi és egy nő utazott Belgiumba. 

A csomagtartó átvizsgálásakor úgy tűnt, hogy az utasok csupán kávérajongók, de gyorsan kiderült, hogy inkább füstölni szeretnek. 1735 doboz magyar zárjegy nélküli cigaretta került elő a dobozokból és rejtekhelyekről. Az autóban utazó egyik férfi azt mondta, hogy az összes cigaretta az övé, mindet egyedül rejtette el.  

A pénzügyőrök a több mint három és félmillió forintértékű cigarettát lefoglalták. Az utas pedig nemcsak a cigarettát veszítette el, jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt is felelnie kell - közölte a NAV.   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában