Akár 5 év börtönt is kaphat

2023.05.09. 08:56

Balra kanyarodott a kamionos, halálos baleset lett a vége Lébénynél, az 1-es főúton

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 58 éves török kamionsofőr ellen, aki figyelmetlen kanyarodásával halálos balesetet okozott.

kisalfold.hu

Illusztráció -

Forrás: Pexels

Az 58 éves török sofőr 2022 augusztusában vezetett az 1-es számú főúton kamionjával Győr felől Mosonmagyaróvár irányába. Lébénynél a főútról balra kívánt kanyarodni, azonban nem vette észre a szemből érkező autót. A személyautóban ketten ültek, egyikük sem használta a biztonsági övét - írta közleményében a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség.

A kamion a személyautó elé kanyarodott, annak sofőrje bár fékezett, de a balesetet nem tudta elkerülni, és 49-53 km/óra sebességgel a kamion oldalának ütközött.

A baleset miatt az autó 36 éves vezetője súlyos sérüléseket szenvedett, az anyósülésen utazó 35 éves sértett életét vesztette. Az igazságügyi szakértő szerint a bekötött biztonsági öv mellett nem következett volna be halálos baleset.

Az ügyészség a kamion vezetőjével szemben halálos baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat. A büntetési tétel öt évig terjedő szabadságvesztés, és az ügyészség indítványozta, hogy a vádlottat a bíróság tiltsa el a közúti járművek vezetésétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában