Megcsúszott a vegyes zsákmány

2023.04.24. 08:48

Teletömött hűtőtáskával, hamis ruhákkal bukott le a bolgár sofőr az 1-es főúton

A jégakkuknak sem hagyott helyet, annyira teletömte cigarettával a hűtőtáskáját, mégis először a hamis ruhákkal bukott meg az a bolgár sofőr, akit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei az 1-es főútról már nem engedtek tovább.

kisalfold.hu

Illusztráció -

Forrás: MW Archív

Cigaretta volt a hűtőtáskájában, új ruhákkal megpakolt dobozok a kocsijában, „vaj pedig a fején” egy Ausztriába tartó autósnak, akit a pénzügyőrök az 1-es út mosonmagyaróvári szakaszán megállítottak - írta sajtóközleményében a NAV.

A csomagtérben talált kartondobozok ismert márkajelzésű kabátokat rejtettek, a sofőr hűtőtáskája pedig 620 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát tartalmazott.

 A férfi azt állította, hogy a dobozokat egy ismeretlen ember kérésére szállítja, aki nem árulta el, mi van bennük, de a cigarettát ő maga rejtette el a táskájában.

A NAV munkatársai a több mint egymillió forint értékű adózatlan dohányterméket, valamint a csaknem kilencmillió forint vagyoni hátrányt okozó hamis ruhákat lefoglalták és eljárást indítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában