Tűzesetek, balesetek

2023.04.24. 12:10

Ötvenhárom helyszínen segítettek a tűzoltók egy hét alatt Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban az elmúlt héten ötvenhárom eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozások során összesen kilenc ember sérült meg.

kisalfold.hu

Két személyautó és egy műtrágyát szállító kamion ütközött kedden délután a 82-es főúton Győrújbarát térségében. A győri és a pannonhalmi hivatásos tűzoltók kiérkezésére a mentőszolgálat munkatársai az egyik autóból kiemelték a beszorult személyt, a másik járműből a tűzoltó egységek feszítővágó segítségével szabadítottak ki egy embert. Mindketten könnyű sérüléseket szenvedtek és kórházba szállították őket. A tűzoltók a közútkezelővel közösen felitatták az úttestre folyt olajat. A műszaki mentés és a rendőrségi helyszínelés ideje alatt az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Negyven négyzetméteres, tűzifa és berendezési tárgyak tárolására használt melléképület egyik helyisége égett szerda éjszaka Pusztacsaládon, a Fő utcában. A kapuvári és a sopronkövesdi hivatásos, valamint az iváni önkéntes tűzoltók kiérkezésére a tulajdonos egy másik melléképületből két gázpalackot kihozott, amelyeket nem ért hőhatás. A melléképület tetőszerkezetére és a családi házra nem terjedt át a tűz. A tűzoltó egységek az oltási munkálatokat követően ventilátorral átszellőztették az ingatlant. Az eset során nem sérült meg senki.

Tűzjelzés érkezett szerdán délután Sopronban, a József Attila utcai Soproni Szociális Intézményből. A helyszínen a pincében, a liftaknában karbantartás közben olajos fűrészporos származék gyulladt be. Mire a soproni hivatásos tűzoltók a helyszínre értek az ott dolgozók eloltották a tüzet, azonban a tűzoltói utómunkálatok alatt a tűz újra begyulladt, ezért az aknát elárasztották vízzel. Az épületet huszonöt idős személy és tizenegy dolgozó hagyta el, valamint hat fekvőbeteget biztonságba helyeztek a legfelső szinten. Az intézmény lakói és a gondozók körülbelül fél óra múlva visszatérhettek az épületbe. Az eset során nem sérült meg senki.

Robottechnika gyártásával foglalkozó cég, fém megmunkáló üzemcsarnokában egy elszívó berendezés épületen kívüli gépészeti egységében papírbetétek gyulladtak meg péntek délelőtt Mosonmagyaróváron. Mire a város hivatásos tűzoltói a helyszínre érkeztek az ott dolgozók kilenc darab hat kilogrammos, és egy darab tizenkét kilogrammos porral oltóval megfékezték a tüzet. A tűzoltók megbontották a berendezést és az ahhoz tartozó épületen belüli csővezetéket további izzó részek után kutatva. Az üzemet százhuszonhárom dolgozó hagyta el, sérülés nem történt.

Két személyautó ütközött vasárnap délután Győrben, a Sági úton. Az egyik jármű egy utánfutót is vontatott, amelynek a rakománya üres méhkaptár volt. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították az egyik járművet, a másik áramtalanítására nem volt szükség. Az autókban összesen öten utaztak, közülük hárman könnyebben megsérültek, őket kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai.

Egy nyolc négyzetméteres, téglaépítésű, cserépfedésű, családi házzal egybe épített melléképület gyulladt ki vasárnap késő délután Szilsárkányban, a Szabadság utcában. Az épületben egy keltetőgép és a mellette tárolt papírdobozok égtek, a tűz másra nem terjedt át. A csornai hivatásos és a szili önkéntes tűzoltók fékezték meg a lángokat. Az egységek kihoztak egy tizenegy és fél kilogrammos gázpalackot is az épületből, amelyet nem ért hőhatás. Az eset során nem sérült meg senki - írta honlapján a Katasztrófavédelem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában