Frissített hír

2023.04.28. 09:39

Lecsapott a NAV - A Győr-Moson-Soproni szállítmányozó cég 400 millióval kevesebb adót fizetett - videó a MERKUR akciójáról

Egy Győr-Moson-Soproni szállítmányozó cég, bűnszövetség segítségével, fiktív számlákkal csaknem 400 millió forinttal csökkentette jogellenesen áfafizetési kötelezettségét. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyugat-dunántúli nyomozói a MERKUR Bevetési Egység segítségével a bűnszövetség vezetőjét őrizetbe vették, elrendelték letartóztatását.

kisalfold.hu

Felvétel: NAV

Egy látszólag sikeresen működő Győr-Moson-Soproni szállítmányozó cég és a mögötte álló bűnszövetség, fogadott be fiktív számlákat, emellett számos esetben valótlan tartalmú adóbevallásokat tett - írta sajtóközleményében a NAV.

A számlagyár irányítói és a megrendelő cég ezzel a módszerrel összesen mintegy 400 millió forinttal csökkentette közterheit, és igényelt vissza jogosulatlanul adót. A NAV nyomozói azonban az Online Számla rendszer segítségével sikeresen feltérképezték a fiktív számlázásokat.

A NAV nyomozói Győr-Moson-Sopronban és további öt vármegyében egy nap alatt 17 helyszínen csaptak le. A pénzügyőrök az akció során 11 személyt hallgattak ki gyanúsítottként, a bűncselekményből szerzett vagyonból vásárolt ingatlanok zár alá vétele és gépjárművek lefoglalása, valamint az elkövetőkhöz köthető bankszámlák zárolása révén több mint 800 millió forintnak megfelelő vagyont szereztek vissza az adócsalóktól.

A bűncselekményt elkövető csoport irányítói az üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalásért akár 10 év börtönt is kaphatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában