Elég egy pillanat a tragédiához

2023.04.25. 10:27

Javul a Mosonszolnokon vízbe esett kisfiú állapota

Hajszál híján tragédia történt Mosonszolnokon múlt hét végén: kerti medencébe esett egy másfél éves kisfiú. Többszöri újraélesztés után sikerült az életét megmenteni és állapota szerencsére már javul.

kisalfold.hu

A kisgyerekért mentőhelikopter érkezett, majd a győri kórházba szállították.

Mosonszolnokra kapott riasztást győri egységünk egy 2 éves, kerti medencébe fulladt gyermek újraélesztéséhez. A jól működő mentési láncnak köszönhetően (telefonos laikus újraélesztés, mentőszolgálat, gyermekmentő, légimentő) sikeres volt a kisfiú újraélesztése – osztotta meg közösségi oldalán a Magyar Gyermekmentő Alapítvány.

– Szombaton háromnegyed 12-kor két mentőt láttam a család háza előtt, aztán negyed egykor egy mentőhelikopter szállt le a mezőgazdasági vállalkozásunk telephelye mellett. Nem sokkal ez után derült ki, hogy a szomszéd kisgyerek esett bele a kerti medencébe, ami egy méter magas lehet és három-négy méter széles, és egy létra vezet fel rá – tudtuk meg Pribánszki György alpolgármestertől, aki mint elmondta, a család nemrég költözött Mosonszolnokra. Az édesapa Ausztriában vállalt munkát, az anyuka volt otthon a kicsivel.

Úgy tudjuk, hogy az anyuka néhány pillanatra hagyta ott a gyermeket, amikor a baj megtörtént. Azonnal hívta a mentőket, és maga is próbálta újraéleszteni a kicsit, de nem járt sikerrel. Ötszöri próbálkozásra tudták újraéleszteni a szakemberek, majd a győri kórházba vitték. Az édesapa hétfői tájékoztatása szerint a gyermeke mélyaltatásban volt, eredményei jók 

– tette hozzá a mosonszolnoki alpolgármester.

Megjegyezte: a falut megrázták a történtek, főleg, hogy az egy kisgyerekkel történt, sokan bíznak a mielőbbi felépülésében.

– Ez az eset is azt mutatja, hogy egy ekkora gyermeket egy percre sem lehet felügyelet nélkül hagyni. Sajnos az országban már több ilyen tragédia is történt – fűzte hozzá Pribánszki György.

Dr. Porpáczy Krisztina mosonszolnoki iskolaorvost is megdöbbentette az eset. 

Elég ilyenkor egy pillanat, hogy tragédia legyen belőle, vélekedett a szakember.

– Ahol magasfalú medence van, ott nem szabad kisgyerekeket magára hagyni. Ha berobban a jó idő, akkor arra is figyelni kell, hogy csak megfelelő biztonsági felszerelés mellett menjünk a kicsikkel a vízbe – jegyezte meg a háziorvos.

Az ügyben a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt eljárást indított. Hozzátették: a folyamatban lévő nyomozással kapcsolatban további információt közölni nem áll módjukban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában