Frissített hír

2023.03.31. 10:17

Tragédia a tízemeletesben - letartóztatták a gyanúsítottat, aki nevetgélt a győri bíróság folyosóján - videó, fotók

A nyomozási bíró az ülést zártnak rendelte el. Így az újságírók a bíróság folyosóján találkozhattak a 32 éves gyanúsítottal, akit letartóztattak. Kollégánk tudósítása a Győri Járásbíróságról.

kisalfold.hu

16.15 - Letartóztatták a gyanúsítottat

A Győri Járásbíróság pénteken legfeljebb egy hónapi időtartamra elrendelte annak férfinak a letartóztatását, aki összefüggésbe hozható a csütörtöki napon az egyik győri társasház 10. emeletéről kizuhant sértett halálával. A bíróság a megalapozott gyanú fennállását megállapította és a legsúlyosabb kényszerintézkedést elrendelte. A gyanúsított bűncselekményét, az emberölést a Btk. 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti.

A bíróság szerint szükséges a férfi letartóztatása, mert fennáll a szökés-elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye, valamint, hogy a bizonyítási eljárást nehezítené, ha szabadlábon védekezhetne. A döntéssel szemben a gyanúsított fellebbezést jelentett be, másodfokon a Győri Törvényszék jár el.

A gyanúsított büntetett előéletű, erőszakos bűncselekmény miatt ítélték el korábban - úgy tudni rablásért. Tavaly nyáron feltételesen szabadult. A férfi munkanélküli, a lakásban édesanyjával, illetve további családtagjaival élt. A tragédia után elhagyta a helyszínt, majd visszament a lakásba – ekkor fogták el a rendőrök.

14.03 - Több rendőr kísérte a gyanúsítottat, aki a folyosón nevetgélve szólt az újságíróknak

  • A Kisalföld úgy tudja, hogy a gyanúsított azzal védekezik, hogy a 26 éves áldozat öngyilkosságot követett el.
  • Hozzátartozói a bíróság előtt várták a 32 éves férfit és többször biztosították arról, hogy kitartanak mellette.
  • A Metropol szerint az áldozat két kisgyereket hagyott hátra.

Összefoglaló

Csütörtökön számoltunk be arról, hogy egy 26 éves fiatal nő kiesett egy tízemeletes ablakából Győrben a Szent Imre úton. A rendőrség a tragédiát követően nagy erőkkel vonult a helyszínre. Már az eset után felmerült a bűncselekmény gyanúja, ezért a nyomozók egy 32 éves férfit előállítottak.

Az ügyben a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárást indított, amelynek során a nyomozók a férfit emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki. A letartóztatásáról pénteken döntöttek a Győri Járásbíróságon.

A nyomozási bíró az ülést zártnak rendelte el, így az újságírók az épület folyosóján várhatták a 32 éves gyanúsítottat, aki bilincsben, több rendőr kíséretében érkezett. A gyanúsított előbb fesztelenül kívánt "Jó napot" a jelenlévő újságíróknak. Nem volt megilletődve és úgy tűnt, az sem nagyon hatotta meg, hogy egy napja veszítette el élettársát.

Bő óra alatt határozatot is hirdettek a tárgyalóban, ahonnan vigyorral az arcán távozott a 32 éves Krisztián. A fotósoknak egyszer oda is szólt, hogy "Jó lett?". 

A Kisalföld úgy tudja, hogy a gyanúsított azzal védekezik, hogy a 26 éves áldozat öngyilkosságot követett el. Hozzátartozói a bíróság előtt várták Krisztiánt és többször biztosították arról, hogy kitartanak mellette. "Légy erős! Kitartást!" - mondták.

13.35 - Kollégánk riportja a tragédia helyszínéről

A játszótér üres, kis mész utal már csak a tragédiára, ami csütörtök délelőtti órákban történt. Az egyik közeli épület egyik lakója elmondta, hogy csak arra figyeltek fel, amikor hirtelen rengeteg lett a rendőr és látták a feketével letakart holttestet. A ház lakóit kérdezve sem tudunk meg sokat a családról, mert egy korábbi idős lakó lakását vették ki januárban. Nem nagyon látták őket, nem volt velük sok kapcsolódási pont. A társasház kezelő elzárkózott az elől, hogy információt adjon. A szemben lakó hölgy még elmondta lapunknak, hogy a szakemberek még másnap is kijöttek megnézni nem maradt-e semmi nyom, ami a játszótérre járók nyugalmát megzavarhatná.

Egy szemközti házban lakó épp a lányára várt, és szóvá is tette neki, hogy micsoda ordítozást hall fentről, de nem tudta kivenni a szavakat, vagy hogy miről szólhat a vita. Huppanást is hallott, valamikor kilenc és tíz óra között, de indult máshová, így már csak az esti hírekből tudta meg, hogy mi történt a szomszédban.

Dr. Schendl Roland a győri kórház balesetsebész, ortopéd szakorvosa portálunknak elmondta: 30 méteres magasságból nem sok esélye van a túlélésnek. – Gyakorlatilag bármi történhet és gyakran a belső szervek sérülése okozza a vérzést. Sokszor kombinált törés és többszervi sérülés vezet masszív vérzéses sokkhoz. Az ötödik emeletnél magasabbról a zuhanás potenciálisan fatális, ritka eset, ha ezeket valamilyen speciális körülmény miatt túlélik a sérültek.

13.19 - A rendőrség felvételt közölt a gyanúsított elfogásáról

Az ügyben a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárást indított, amelynek során a nyomozók egy 32 éves férfit emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki - közölte a rendőrség.

Fotó: Police.hu

10.12 - Pénteken döntenek annak a férfinak a sorsáról, aki a gyanú szerint kilökhette a 26 éves nőt a győri panel 10. emeletéről

Mint arról beszámoltunk, meghalt egy fiatal nő Győrben, aki kiesett egy tízemeletes ablakából csütörtökön Győrben a Szent Imre úton. A rendőrség a tragédiát követően nagy erőkkel vonult a helyszínre.

Már csütörtökön felmerült a bűncselekmény gyanúja. A nyomozók egy férfit előállítottak.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában