Lopásért és pénzmosásért kell felelniük

2023.03.27. 21:30

Lebuktak a kerékpártolvajok Sopronban - fotók a megtalált bringákról

A soproni rendőrök 72 óra alatt megtalálták és visszaadták az ellopott kerékpárt.

kisalfold.hu

Fotók: Rendőrség

A Soproni Rendőrkapitányságon kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt indítottak nyomozást 2023. március 21-én ismeretlen tettes ellen, aki egy soproni nő mintegy 100.000,- forint értékű Kellys típusú kerékpárját tulajdonította el egy társasház tárolójából.

A sértett feljelentésében elmondta, hogy biciklijét rendszeresen használja munkába járás céljából és azt a megszokott módon 2023. március 20-án, miután a késő délutáni órákban hazaérkezett, betette a társasház alagsorában található közös tárolóba. Másnap reggel azonban már annak hűlt helyét találta, ezért bejelentést tett a Soproni Rendőrkapitányságon.

 

A soproni rendőrök a nyomozás során sikeresen azonosították a feltételezett elkövetők tagjait, a 22 éves helybeli férfit, aki a kerékpárt ellopta, valamint annak 38 éves társát, aki azt az értékénél jóval alacsonyabb áron megvette. A nyomozók a 22 éves fiatalembert lopás vétsége, a 38 éves férfit pedig pénzmosás bűntette elkövetése miatt gyanúsítottként kihallgatták, amely során tettüket elismerték, a biciklit pedig a rendőrök még aznap visszaadták tulajdonosának.

 

A kerékpárt felvásárló elkövetőnél a nyomozók további nagyértékű – egy Scott YZ, valamint egy Merida típusú – bicikliket is lefoglaltak, amelyek származásával nem tudott elszámolni, ezért a Soproni Rendőrkapitányság azon sértettek jelentkezését várja, akiknek ilyen típusú kerékpárját ellopták.

 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában