Nem jutottak át

2023.03.21. 20:20

Huszonkét menekülttel akartak átjutni a határon - Kapuvárig jutottak az elkövetők

A Győr-Moson-Soproni rendőrök befejezték a két magyar férfi ellen indított ügy vizsgálatát, akik egymásnak segítséget nyújtva akartak 22 illegális migránst Ausztria területére fuvarozni.

kisalfold.hu

Forrás: police.hu

A rendőrök Kapuvár belterületén, a Babóti soron állítottak meg egy Audit illetve egy Ford Transitot 2022. október 4-én 14:20-kor. A furgonban a 34 éves nyíregyházi sofőrön kívül 22 külföldi személy utazott, akik személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni - írta honlapján a rendőrség. 

Az intézkedés során az egyenruhások megállapították, hogy a kisteherautó útját segítette egy Audi gépkocsival annak vezetője, egy 31 éves hajdúhadházi férfi. A rendőrök a járművezetőket elfogták és a külföldi utasokkal együtt a rendőrségre előállították.

A menekülteket hatályos magyar jogszabályok értelmében az egyenruhások visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A gépjárművek vezetőivel szemben a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett elkövetése miatt büntetőeljárást indított, őket őrizetbe vették. A büntetőeljárás iratait a napokban vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában