Egyből nyakra ment

2023.03.27. 08:16

Egy megvadult kutya támadt egy nőre Győrben, és egy kisebb kutyát elpusztított

A Győri Járási Ügyészség gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat a nagytestű kutya tulajdonosával szemben.

kisalfold.hu

Illusztráció

Forrás: Pixabay

Kitört a kutya a kenneljéből, átment egy másik ingatlan udvarára, ott megtámadott és összeharapdált egy hölgyet, majd azonnal elpusztított egy, az udvaron lévő kisebb kutyát. 

A vádirati tényállás szerint a kutya tavaly ősszel Győrben a fejével tört ki a kenneljéből, majd egy másik ingatlan udvarára átment. Ott az udvaron lévő nőre támadt, akit másfél méterrel odébb lökött, majd amikor a földre esett, a nyakára támadt. A földön fekve a kezével védte a nyakát, így a kutya a kezét harapta meg több helyen, emellett megharapta és megmarcangolta a bal lábát is. 
A támadást a sértett anyjának közbeavatkozása szakította félbe, ekkor a kutya az udvaron lévő kistestű kutyát támadta meg, melyet olyan erővel harapott meg, hogy az azonnal elpusztult - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség.

A kutya támadása következtében a sértettnek a harapott sebzések mellett eltörött a combcsontja, mely sérülés esetében maradandó fogyatékosság kialakulása sem zárható ki. A harapott sebzések gyógyulását követően hegek kialakulásával bizonyosan számolni szükséges - tájékoztattak.

Az ügyben a nyomozást a Győri Rendőrkapitányság munkatársai végezték el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában