Több százezer forintos a kár

2023.03.22. 11:30

Ámokfutás Hegyeshalomban - „Törtem, zúztam, amit csak bírtam” - fotók a pusztításról

A mosonmagyaróvári nyomozók elfogták a Hegyeshalomban történt rongálások elkövetőjét.

kisalfold.hu

Rendőrségi felvétel az értelmetlen hegyeshalmi vandalizmusról. Fotók: Police.hu

Mint azt hírül adtuk, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen indított büntetőeljárást, aki 2023. március 9-én a hajnali órákban Hegyeshalom területén a Fő utcában, a Pozsonyi úton, illetve a Szérű soron – összesen nyolc helyszínen – különböző tárgyakat és értékeket – így postaládát, egy terasz korlátját, ingatlan fakerítését, ereszcsatornát, parkoló gépjárműveket, egy lakás ablakait, bútorokat és függönykarnisokat – rongált meg, illetve az egyik helyről függönyöket lopott el.

Az ismeretlen elkövető a bűncselekményekkel több százezer forint értékű kárt okozott - közölte a rendőrség.

A rendőrség az ügyben – egy kamera felvételeinek felhasználásával – felhívást jelentetett meg, és az állampolgárok segítségét kérte az elkövető beazonosításához, amely végül sikerre vezetett. A nyomozók az ügyben tanúkat hallgattak meg, és az eljárás során beszerezett adatok elemzését és értékelését követően egyértelműen beazonosították a bűncselekmények elkövetőjét.

Az információk birtokában a mosonmagyaróvári rendőrök 2023. március 21-én a hajnali órákban hegyeshalmi otthonában elfogták a 34 éves fiatalembert, akit a rendőrkapitányságra történő előállítását követően két rendbeli rongálás vétsége, lopás, illetve garázdaság vétsége elkövetése miatt gyanúsítottként hallgattak ki.

A férfi a nyomozóknak a bűncselekmények elkövetését beismerte, a részére bemutatott kamerafelvételeken magát felismerte, és elmondta, hogy az esetet megelőzően alkoholt fogyasztott, majd az utcán tört, zúzott, azonban tettére nem tud megfelelő magyarázatot adni, de azt nagyon megbánta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában