Tragédia

2023.02.14. 07:59

Vádat emeltek a férfi ellen, aki részegen gázolt halálra egy idős kerékpáros asszonyt Győrszentivánon

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki ittasan gázolt el egy kerékpárost, majd elhajtott a helyszínről.

kisalfold.hu

Forrás: police.hu / archív

A vádirati tényállás szerint az 50 éves férfi 2022 márciusában, a kora délelőtti órákban egy Győr melletti településen úgy vezetett, hogy előtte alkoholt fogyasztott. A vádlott férfi 62-66 km/h sebességgel haladt a lakott területen belül és alkoholos tompultságából eredő figyelmetlensége miatt késve vette észre az előtte kerékpározó 71 éves asszonyt. Már sem előzni sem kellően lassítani nem tudott, ezért fékezése ellenére frontálisan elütötte az asszonyt, aki az ütközéstől a motorháztetőre esett, a szélvédőnek csapódott, majd az autó jobb oldala mellett az úttestre esett. Eközben a kerékpárja a gépkocsi alá szorult.

A vádlott a balesetet követően megállt ugyan, azonban a járműből nem szállt ki, nem győződött meg a következményekről, hanem e helyszínről elhajtott. Mindeközben a sértett kerékpárja még mindig a jármű alá szorult, a terhelt pedig így – a kerékpárt maga előtt tolva - hajtott járművével a kb. fél kilométerre lévő otthonához. A szemtanúk itt vonták kérdőre és értesítették a rendőrséget a balesetről.

Az asszony a baleset során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházi kezelés során életét vesztette.

Az ügyészség a vádlottal szemben halált okozó ittas járművezetés és segítségnyújtás elmulasztása minősített esete miatt emelt vádat. A büntetési tétel a halmazati szabályokra figyelemmel tizenegy évig terjedő szabadságvesztés, valamint az ügyészség indítványozta, hogy a férfit a bíróság tiltsa el a járművezetéstől és a közügyek gyakorlásától – közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában