Innovatív megoldások

2023.02.06. 17:46

Új porfestő üzem Sopronkőhidán – 12 fogvatartott hiányszakmát tanul

Porfestő műhely kezdte meg működését a Sopronkőhidai Ipari és Szolgáltató Kft.-ben. A mintegy 90 millió forintból létrehozott műhelyben előkezelt acél és alumínium munkadarabok porfestését végzik a fogvatartottak.

kisalfold.hu

A porfestés hiányszakmának számít. 12 fogvatartott tanul új szakmát Sopronkőhidán.

Forrás: bv.gov.hu

A soprónkőhidai üzemben felsőpályás berendezéssel juttatják el az anyagokat az előkezelő után a porszóró kabinba, ahonnan a munkadarabok a felfűtött elektromos kemencébe kerülnek, ott történik a beégetés. A műhelyben acél, alumínium szerkezeti elemek, korlátok, kerítéselemek, apróbb fém tömegcikkek, gépjárműfelnik festését vállalják - írta a bv.gov.hu.

A fogvatartottak munkáltatására létrehozott vállalat folyamatosan keresi az innovatív megoldásokat bevételeinek növelése és a további fogvatartotti munkahelyteremtés érdekében.

Az üzem beindításával egyidejűleg merült fel az ötlet – a hiányszakmák között szereplő – fémszerkezetfelület-bevonó (porfestő) képzettséget adó tanfolyam indítására, mely 12 fővel meg is kezdődött a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönben szakmaképzést végző Soproni Szakképzési Centrum közreműködésével.

Új porfestő üzem Sopronkőhidán
Forrás: bv.gov.hu

A büntetés-végrehajtás egyik kiemelt célja, hogy a munkaképes elítéltek fogva tartásuk ideje alatt dolgozzanak, járuljanak hozzá fogva tartásuk költségeihez, ezzel növelve felelősségérzetüket. 

A munkadíjukból akár családtagjaikat is támogathatják. A fogvatartottak reintegrációjában, szabadulásuk utáni elhelyezkedésében fontos szerepe van a munkatapasztalat mellett a képzettségüknek is, mely a társadalomba való visszailleszkedésben nyújt nekik segítséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában