Tragédia

2023.02.21. 13:38

Kilenc évvel ezelőtti gyilkosságot tártak fel Győrben - Kitti földi maradványait nem találják - videó, fotók

Életellenes bűncselekmény kapcsán tartott kedden sajtótájékoztatót a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság. Nagy Ágnes, rendőrezredes, bűnügyi igazgató elmondta, hogy az üggyel kapcsolatban még kezdeti szakaszban van a nyomozás.

Simon Roberta

Az eltűnt fiatal nő holttestét Győr külterületén, erdős részen keresik a rendőrök. Fotó: Rendőrség

- P. Kitti, 21 éves lány eltűnését, édesanyja 2016 májusában jelentette a rendőrségen. A nyomozás során kiderült, hogy a lányról már 2014 nyara óta nem tudnak semmit. A fiatal ritkán tartotta édesanyjával a kapcsolatot, hányatott sorsa volt, rossz társaságba keveredett. Ezután alapos feltérképezést végeztünk, azonban semmi sem vezetett eredményre - mondta el Nagy Ágnes. Felkeresték Kitti ismerőseit, egykori osztálytársait, átnézték iratait, kórházakat és körözést is adtak ki ellene, illetve poligráfos hazugságvizsgálatot is végeztek, de mindhiába. 2016-ban eltűntnek nyilvánították.

2022 nyarán azonban új lendületet vett az ügy és egyre biztosabbá vált az a gyanú, hogy Kitti 2014 nyarán bűncselekmény áldozata lett. A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság előkészítő eljárást indított február 3-án, négy napra rá pedig el is fogták az elkövetőket, akik egy házaspár: M. Milán, 28 éves, bakonyszentlászlói lakos és felesége, M. Milánné, 51 éves, ozorai lakos.

- A gyanúsított házaspár, azóta külön élnek. Kitti halálakor, a férfi 20 éves volt, már bűntettet előéletű, míg 43 éves felesége büntetlen - tette hozzá az ezredes. A széleskörű adatgyűjtésnek köszönhetően kiderült, hogy a fiatal lány 2014 nyarán, Győrben belvárosi ingatlanban tartózkodhatott utoljára.

- A nyomozás eddigi adatai szerint a Batthyány tér közelében található lakásban a házaspár bántalmazta Kittit, aki belehalt sérüléseibe. A két tettes úgy tüntette el a lakásból a holttestet, hogy arról a lakás többi lakója ne sejtsen meg semmit. A 160 centiméter magas törékeny lány testét nagyméretű, piros bőröndbe gyömöszölték, majd taxit hívtak. A taxival Győr külterületére, erdős részre hajtottak, ahol a testet a bőrönddel együtt elásták. A kihallgatás során a pár részben beismerte a bűncselekmény elkövetését. További tanúk és poligráfos vizsgálat is alátámasztotta tettüket. A rendőrség halált okozó testi sértéssel vádolja a két elkövetőt. A házaspár letartóztatásban van.

Völcsey András bűnügyi osztályvezető szerint a haláleset óta eltelt hosszú idő miatt nehéz lesz a bizonyítás. Likócson az elmúlt napokban tucatnyi rendőr vizsgálódott, munkagépeket, talajradarokat és tetemkereső kutyákat is bevetettek, a holttest azonban nem került egyelőre elő. A kutatást folytatják. Emellett felhívást is közzé tett a rendőrség, miszerint keresik a Duna Taxi társaság sofőrjét, aki világos színű, fehér kombival 2014 augusztus végén, a késő esti órákban a két gyanúsítottat felvette a feltűnő bőrönddel és Győr külterületén tette ki a párt.

Kérdésünkre Nagy Ágnes elmondta: a tettesek konyhai eszközöket vittek magukkal, hogy eltüntessék a testet. - Sem ásó, sem kapa, sem semmilyen kerti eszköz nem volt náluk. Helyette kanállal, krumplinyomóval, tortalapáttal és egyéb segédeszközökkel ásták el 20-30 centiméter mélyre a bőröndöt Kitti holttestével. A gyanúsítottak igyekeztek megmutatni a helyszínt, hogy hova rejthették el a lányt, de eddig még nem sikerült megtalálnunk - közölte a rendőrezredes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában