Újabb hírek

2023.02.09. 09:58

Gázolt a Railjet a gyárvárosi állomáson, majd újabb ok miatt késtek a vonatok a Győr-Budapest vonalon, lassan helyreáll a rend - fotók

A Bécsből Budapestre tartó, Győrből 9:01-kor indult Railjet xpress (RJX 41) elgázolt egy embert, majd a biztosítóberendezés hibásodott meg Győrszentiván térségében.

kisalfold.hu

Fotók: Nagy Gábor

15.56 - Helyreáll a rend, csökkennek a késések

Frissítés: Nagyszentjános és Győrszentiván között megjavították a biztosítóberendezést. A késések fokozatosan csökkennek, a menetrend késő délutánra állhat helyre a Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon.

14.34 - Vége a helyszínelésnek, de meghibásodott a biztosítóberendezés Győrszentiván térségében

Győrszentiván és Győr között ismét mindkét vágányon közlekedhetnek a vonatok, befejezték a korábbi balesetnél a helyszínelést. A menetrendszerű közlekedés helyreállhat, már nem kell hosszabb mentidőre számítani a Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon - közölte a MÁVINFORM.

A vasúttársaság nem sokkal későbbi posztban jelezte ugyanakkor, hogy Nagyszentjános és Győrszentiván között meghibásodott a biztosítóberendezés, emiatt 10-20 perccel meghosszabbodhat a menetidő a Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon.

12.04 - Átszállásra kell készülniük a Railjet utasainak

A Keleti pályaudvarról 11:40-kor Münchenbe induló railjet (rjx 41) utasait Győrig tartalék motorvonat szállítja. Az utasok Győrtől várhatóan az eredeti szerelvénnyel utazhatnak tovább.

10.41 - A balesetben érintett vonat utasait a Bécsből Budapestre tartó Semmelweis EuroCity (EC141) szerelvényre szállították át

Csütörtök, 9.52 - Várhatóan kora délutánig tart a helyszínelés

A helyszínelés ideje alatt - várhatóan délig, kora délutánig – csak egy vágányon haladhatnak a vonatok Győr és Győrszentiván között. A Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon 10-20 perccel nőhet a menetidő - közölte a MÁV.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában