Rendőrség

2023.02.10. 09:00

Biztonságos internetezésről Sopronban

A Soproni Rendőrkapitányságon előadást tartanak az internetbiztonságról pénteken délután 5 órakor.

kisalfold.hu

Illusztráció: pixabay.com

Immár világszerte több mint 180 országban rendezik meg február első keddjén az úgynevezett Safer Internet Dayt, azaz a biztonságosabb internet napját. Az akció célja, hogy minél többen ismerjék fel az internethasználat veszélyeit, és tudják, hogyan kell azokat elkerülni. A közösségi médiát egyre többen, egyre szélesebb körben használják. A felhasználók életkora a fiatalabb és az idősebb korosztály irányába is kibővült. Ennek pedig következménye lehet, hogy megnövekedett az interneten elkövetett bűncselekmények potenciális áldozatainak a száma. 

A Soproni Rendőrkapitányság lakossági előadást tart szakemberek bevonásával, amelyen a biztonságos internethasználatról beszélnek. Somos András, a Soproni Egyetem szoftverfejlesztője ismerteti a tudatos internethasználat szabályait, Babella-Lukács Katalin rendőr őrnagy pedig az online csalókkal szembeni hatásos védekezésre hívja fel a figyelmet.Az előadásra minden 16 év feletti érdeklődőt várnak, illetve lehetőséget biztosítanak kérdésekre is, amelyeket a szakemberek válaszolnak meg. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában