Baleset

2023.01.19. 07:33

Vonattal ütközött egy autó Öttevénynél - fotók, friss információk

A tűzoltókat a Lébény felé vezető szakaszon lévő, Miklósi úti vasúti átjáróhoz riasztották.

kisalfold.hu

15.10 - Megkeresésünkre azt közölte a MÁV, hogy a balesetben a Talent motorvonat megrongálódott, a vizsgálata és a kárfelmérés még folyamatban van. Az eddigi információk alapján az egyik lépcső deformálódott és jármű oldalán a fényezés rongálódott meg, vannak kisebb, nagyobb sérülések. Az előzetes becslések szerint a kár többmilliós nagyságrendű lehet. A járművet a Budapesten található istvántelki műhelybe küldik vizsgálatra és javításra.

A baleset 7:02-kor történt, 7:55-kor már visszaadták a pályát a vonatforgalomnak, nagyobb késést nem okozott. A személyvonaton nem volt személyi sérülés.

9.40 - A helyszínre riasztott mentőegység egy idős férfit szállított könnyebb sérülésekkel a győri kórházba - közölte megkeresésünkre az Országos Mentőszolgálat.

8.00 - Öttevény külterületén egy jól működő, tilos jelzést adó fény- és félsorompóval felszerelt vasúti átjáróban a Tatabányáról Rajkára 5:44-kor elindult személyvonat oldalának ütközött egy személygépkocsi - közölte a MÁV.

Az Öttevény és Lébény-Mosonszentmiklós között csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok, itt is megnő a menetidő a hegyeshalmi fővonalon. A rajkai személyvonat Lébény-Mosonszentmiklós állomástól nem közlekedik tovább. A Rajkáról 7:52-kor Győrbe induló személyvonat (9457) nem közlekedik.

Előzmény - Vonat oldalának ütközött egy személyautó Öttevény határában, a Lébény felé vezető szakaszon lévő, Miklósi úti vasúti átjárónál. Az autó egy utasa kiszállt a járműből. A lébényi hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót - közölte a katasztrófavédelem csütörtök reggel.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában