Kékfény

2023.01.27. 19:21

Szándékosan ütközött Hegyeshalomban - A durván büntetőfékező, ittas sofőr a baleset után meg is húzta a whiskys üveget - fotók

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság befejezte egy 57 éves szentesi sofőrrel szemben indított büntetőeljárás vizsgálatát.

Whiskyvel öblítette le a művét - A baleset okozója nem volt együttműködő, az alkoholszondás ellenőrzést megtagadta, sőt nagyot kortyolt az autója anyósülésén lévő szeszes italból. Fotók: Police

A rendőrségre 2022. július 17-én bejelentés érkezett, hogy a kora délutáni órákban Hegyeshalom, Fő utcában közlekedési baleset történt. A helyszínre érkező járőrök megállapították, hogy egy Seat típusú személygépkocsi 57 éves sofőrje úgynevezett büntetőfékezéssel hirtelen irányváltoztatásra, és fékezésre kényszerítette a mögötte haladó, hegyeshalmi sofőr által vezetett Opel típusú gépjárművet. Az esetet követően az autókból a gépkocsivezetők kiszálltak, majd némi szóváltást követően az Opel vezetője – hogy a további konfliktust elkerülje, és útját tovább folytassa – autójába visszaült és kikerülte a Seatot - közölte a rendőrség. 

Ezt követően az 57 éves szentesi férfi a vétlen gépkocsi után hajtott, és – miközben az Opelt előzte – oldalról szándékosan neki ütközött. A balesetben személyi sérülés nem történt, azonban mindkét járműben anyagi kár keletkezett.

Az egyenruhások intézkedése során a baleset okozója nem volt együttműködő, az alkoholszondás ellenőrzést megtagadta, sőt nagyot kortyolt az autója anyósülésén lévő szeszes italból, ezért őt a rendőrök elfogták, és a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra előállították, ahol vele szemben büntetőeljárás indult.

A nyomozásba bevont igazságügyi vegyész szakértő megállapította, hogy a Seat sofőrje a karambol bekövetkezésekor alkoholos állapotban vezette járművét, így őt közúti veszélyeztetés bűntette elkövetésén túlmenően, ittas járművezetés vétsége miatt is gyanúsítottként hallgatták ki.

A büntetőeljárás során a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában