Közel 1000 szondáztatás

2023.01.19. 09:15

Négy ember csíptek el a rendőrök bűncselekmény elkövetése közben Győr-Moson-Sopronban egy nap alatt

A szolgálatot ellátó állomány tíz személyt fogott el, ebből négyet bűncselekmény elkövetésén értek tetten, hármat az ellene érvényben lévő körözés alapján, két külföldit amiatt, mert az országban jogellenesen tartózkodott.

kisalfold.hu/police.hu

A rendőrség felvétele

A Győr-Moson-Sopron vármegyei rendőrök az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek - közölte a rendőrség csütörtökön.

A szolgálatot ellátó állomány tíz személyt fogott el, ebből négyet bűncselekmény elkövetésén értek tetten, hármat az ellene érvényben lévő körözés alapján, két külföldit amiatt, mert az országban jogellenesen tartózkodott, valamint egy személlyel szemben egyéb ok miatt intézkedtek a rendőrök.  

Szabálysértési feljelentéssel 29 alkalommal éltek a rendőrök, helyszíni bírságot 65, míg közigazgatási bírságot 26 alkalommal szabtak ki.

Az egyenruhások a megye útjain 967 alkoholszondás ellenőrzést végeztek, amely során 1 esetben mutatott pozitív eredményt a műszer.

A rendőrség az alábbi tanácsokra hívja fel a figyelmet a közlekedési balesetek elkerülése érdekében

  • Esős időszakban a felüljárókon, a hidakon, továbbá az erdősávval védett útszakaszokon az átnedvesedett falevelek miatt fokozottabban kell számolni az úttest csúszósságával. Ilyen helyeken kellő időben csökkentse járműve sebességét!
  • Száraz útszakaszról a vizes szakaszra történő ráfutás balesetveszélyes helyzetet teremthet.
  • A közlekedőknek számítaniuk kell arra, hogy a járművek által az aszfaltra felhordott sár csúszóssá teheti az utakat.
  • Esős időszakban csökken a látótávolság, és a csúszós utakon megnő a féktávolság.
  • Fontos a megfelelő követési távolság és a jármű sebességének helyes megválasztása.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában