Kockáztatnak

2023.01.20. 14:46

Még most is vannak akik nyári gumival közlekednek Győr-Moson-Sopron útjain

kisalfold.hu

Forrás: Győr Moson Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Téli gumi kommandó elnevezésű közlekedésbiztonsági kampányt a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Baleset-megelőzési Bizottság januárban is folytatta, több száz autót ellen­őriztek azért, hogy felhívják a járművezetők figyelmét a megfelelő gumiabroncsok fontosságára. 

Felmérték, milyen arányban használnak a gépkocsi-tulajdonosok téli gumit. Megállapították, hogy a Győrben vizsgáltak 16 százaléka, a soproniak 2 százaléka, Mosonmagyaróváron 22 százalékuk, Csornán 32 százalékuk, Kapuváron pedig 11 százalékuk közlekedett nyári autógumival. 

Facebook-posztjában a rend­őrség felhívja a figyelmet: bár sokan a havazáshoz kötik, mégis érdemes hamarabb váltani az abroncsot. A nyári gumi 7 Celsius-fok alatti hőmérsékletnél megkeményedik, nem tapad megfelelően és ­– függetlenül az aszfalt nedvességétől – csúszóssá válik. Ilyenkor megnő a fékút és ezzel együtt a féktávolság is. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában