Bűnügy

2023.01.05. 12:50

Lopott amerikai bankkártya-adatokkal rendelt magának fülhallgatót egy tatabányai férfi

A Tatabányai Járási Ügyészség az információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt nyújtott be vádiratot azzal a férfival szemben, aki interneten jogtalanul szerzett adatokkal élt vissza.

Forrás: Ügyészség

Fotó: Pixabay

A vádirat szerint a tatabányai férfi 2020. év végén egy internetes oldalról megszerezte a külföldi sértett nevét és az amerikai bank által kibocsátott bankkártyájának adatait. Az elkövető ezen adatokat felhasználva 2020. december 25-én 52.999 Ft értékben rendelt internetes oldalról egy fülhallgatót úgy, hogy a termék vételárát és további 899 Ft szállítási költséget az internetes fizetési alkalmazáson keresztül a jogtalanul megszerzett adatokat beírva fizette ki. 

Az elkövető a csomagot ismerősével, 2021. január 04-én vetette át a tatabányai postán.

A bankkártya tulajdonosa az internetes fizetési alkalmazás üzemeltetőjénél reklamációt terjesztett elő, melyben nem ismerte el a tranzakció kezdeményezését, ezért a termék vételára, valamint a szállítási költség a sértettnek visszautalásra került, így kára megtérült.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a büntetlen férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést, valamint 52.999,-Ft. összegben vagyonelkobzást szabjon ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában