68 rendbeli minősített csalás

2023.01.30. 07:42

Közel 12 milliót csalt ki olcsó tűzifa ígéretével egy pécsi nő és társa - Sopronban kell felelniük tetteikért

A Soproni Járási Ügyészség két személlyel szemben 68 rendbeli minősített csalás miatt, egy további férfival szemben pénzmosás miatt emelt vádat.

kisalfold.hu

Forrás: Pixabay

A vádirati tényállás szerint egy pécsi illetőségű nő és a társa a 2020 októbere és 2021 májusa közötti hét hónapban internetes hirdetéseken keresztül kínáltak a piaci árnál jóval alacsonyabb áron, házhoz szállítással tűzifát. A hirdetésre jelentkezők közül 68 sértettől összesen 11.469.000 forintot csaltak ki, majd az utalásokat követően elérhetetlenné váltak a sértettek számára - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség.

A harmadik személy a sértettek megtévesztésében ugyan nem vett részt, de az ő bankszámlájára érkeztek az utalások, amiket aztán átadott a nőnek.

A csalásokat elkövető, büntetett előéletű két vádlottal szemben az ügyészség a vádiratban – egyebek mellett – végrehajtandó szabadságvesztés, míg a pénzmosást megvalósító férfival szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Soproni Járásbíróság fogja meghozni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában