Tragédia

2023.01.30. 06:35

Büntetőeljárás indult a győri Bajcsy Zsilinszky utcai lakástűz miatt, amelyben ketten meghaltak - Fotók

A tetőszerkezete és a tetőtéri beépítése égett egy kétszintes, győri társasháznak a Bajcsy-Zsilinszky úton. hétfőn hajnalban.

kisalfold.hu

Fotó: Olvasónk felvétele

13:00 - Büntetőeljárás indult a győri Bajcsy Zsilinszky utcai lakástűz miatt.

A rendőrség közleménye szerint, hajnali 3 óra körül érkezett bejelentés, hogy tűz ütött ki Győrben a Bajcsy Zsilinszky utca egyik emeletes társasházában. A lángokat a tűzoltók megfékezték. A helyszínen az egyenruhások megállapították, hogy az eset során egy férfi és egy nő életét vesztette.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint megalapozott a gyanú arra, hogy a tüzet emberi gondatlanság okozhatta.

A Győri Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja azt eset körülményeit.

12:10 - A tűz egyik áldozata egy néprajzkutató hölgy, aki egy férfi barátjával lakott a lakásban. Az áldozat egyik ismerőse a helyszínen elmondta kedves és rendkívül nagy tudású asszony volt.

Hajnali három órakor a szirénák hangjára ébredt fel Marsovszky Adrien, aki a szomszéd házban lakik.

– Először azt hittem, rendőrségi akció lehet az közelben, de egyre hangosabb lett a szirénázás. A hálószoba ablaka a Bajcsy-Zsilinszky útra néz innét nem láttam semmit, ezért átmentem a konyhába és onnét láttam meg a lángokat. A ezután jöttek fel a tűzoltók és mondták, hogy azonnal el kell hagynunk a házat. Gyorsan magamra kaptam néhány ruhát és a telefonomat és már menetem is le. Nagyon félelmetes volt látni, hogy a házunk falától fél méterre lobognak a lángok. Egy óra elteltével visszamehettünk, de újra fellobbant a tűz és ismét el kellett hagynunk az épületet. Hajnali 6-7 óra körül rengeteg ismerősöm írt, hogy kell e segítség, hozzanak e meleg teát, sőt polgármester úr is hívott. Szívmelengető volt, hogy mennyien próbáltak segíteni. A tűzoltók hosszan küzdöttek a lángokkal, elképesztően hálás vagyok nekik. Az ő helytállásuk nélkül továbbterjed a tűz és még többen kerülnek veszélybe. 

9:30 - Fotók a helyszínről

Fotós: Olvasónk felvétele

8:15 - A kiégett lakásban ketten tartózkodtak, akiknek az életét már nem lehetett megmenteni

A lakóház tetőterében csaptak fel a lángok, az ott lévő lakás teljesen kiégett. Harmincöt tűzoltó tíz járművel oltotta a lángokat, amelyek több mint kétszáz négyzetméteres területen pusztítottak. A kiégett lakásban ketten tartózkodtak, akiknek az életét már nem lehetett megmenteni. A tűzzel érintett társasházat öt embernek kellett elhagynia. A tűz keletkezési okát és körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja - közölte portálunkkal Dóka Imre tűzoltó őrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Kommunikációs Szolgálat szóvivő-helyettese.

Ha sok éghető anyagot halmozunk fel az otthonunkban, az nemcsak a tűz kialakulásának az esélyét növeli, hanem a menekülés lehetőségét is rontja. A környezetünk tisztán tartása, az épület karbantartása tűzvédelmi szempontból is fontos - figyelmeztetnek a tűzoltók.

6.35 - Eloltották a lángokat Győrben

A tetőszerkezete és a tetőtéri beépítése égett egy kétszintes, győri társasháznak a Bajcsy-Zsilinszky úton. A győri, a pannonhalmi, a csornai és a lébényi hivatásos tűzoltók több vízsugárral fékezték meg a tüzet. A beavatkozást a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. Az oltás idejére az érintett utat a forgalom elől lezárták. Az egységek jelenleg az utómunkálatokat végzik - közölték.

Fotós: Olvasónk felvétele reggel fél 8-kor

4.20 - Kigyulladt egy társasház Győrben

Kigyulladt a tetőszerkezete és a felső szintje egy kétszintes, győri társasháznak a Bajcsy-Zsilinszky úton. A győri, a pannonhalmi és a lébényi hivatásos tűzoltók több vízsugárral oltják a lángokat. A helyszínre tartanak a csornai hivatásos tűzoltók és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is - közölte a katasztrófavédelem hétfőn.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában