Veszélyes manőverek

2023.01.26. 16:32

Ittasan, büntetőfékezéssel veszélyt jelentett a közlekedőkre az 57 éves sofőr Hegyeshalomban

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság befejezte egy 57 éves szentesi sofőrrel szemben indított büntetőeljárás vizsgálatát.

kisalfold.hu

A vétlen sofőr sérült Opelje. Forrás: police.hu

A rendőrségre 2022. július 17-én bejelentés érkezett, hogy a kora délutáni órákban Hegyeshalomban, a Fő utcában közlekedési baleset történt. A járőrök megállapították, hogy egy Seat típusú autó 57 éves sofőrje büntetőfékezéssel hirtelen kitérésre és fékezésre kényszerítette a mögötte haladó, Opelt vezető hegyeshalmi sofőrt. Az autókból a sofőrök kiszálltak, majd az Opel vezetője autójába visszaült és kikerülte a Seatot - írta honlapján a rendőrség.

Ez után az 57 éves szentesi férfi az Opel után indult, és előzés közben oldalról szándékosan nekiütközött. A balesetben személyi sérülés nem történt, viszont mindkét járműben anyagi kár keletkezett.

A rendőrök intézkedése során a balesetet okozó nem volt együttműködő, az alkoholszondás ellenőrzést megtagadta. Sőt, nagyot kortyolt az anyósülésén lévő szeszes italból, ezért őt a rendőrök elfogták, és a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra előállították, vele szemben büntetőeljárás indult.

A rendőrök az 57 éves férfi autójának anyósülésén szeszesitalt találtak, amiből kortyolt is párszor az igazoltatás során. Forrás: police.hu

A nyomozásban részt vevő szakértő megállapította, hogy a Seat sofőrje a karambol bekövetkezésekor alkoholos állapotban vezetett. Így őt közúti veszélyeztetés bűntette elkövetésén túl, ittas járművezetés vétsége miatt is gyanúsítottként hallgatták ki.

A büntetőeljárás során a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság a szükséges eljárást elvégezte, az iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában