Sajtóreggeli

2023.01.24. 20:09

Dr. Varga Péter rendőr dandártábornok - Különböző kihívásokkal néz szembe a rendőrség Győr-Moson-Sopronban - fotók

Dr. Varga Péter rendőr dandártábornok szeptemberben vette át a vármegyei rendőr-főkapitányság vezetését. A keddi sajtóreggelin hangsúlyozta: minden térség más, így a helyi rendőrségeknek is különböző kihívásokkal kell szembenézni. Győr-Moson-Sopron jelentősen érintett a migrációban és az embercsempészetben, ezért erre az osztrák és a szlovák hatóságokkal együtt nagy hangsúlyt fektetnek – mondta el a főkapitány.

Dániel Viktória

Dr. Varga Péter rendőr dandártábornok, vármegyei rendőrfőkapitány elmondta intenzív a térségben a közlekedés, az M1-es autópálya folyamatos közlekedésbiztonsági kockázat, ahol számos baleset történik.

Azon dolgozunk, hogy megelőzzük a baleseteket. Valamint ha már megtörtént a baj, minimalizáljuk a torlódásokat és lezárásokat.

Az első negyedév után a főkapitány úgy látja Győr-Moson-Sopron egy preferált térség, komoly gazdasággal és iparral.

– Ami előny a vármegyének az bizonyos értelemben hátrány a számunkra. Rengeteg munkalehetőség várja a fiatalokat helyben, valamint a határ is közel van. Így még intenzívebb munkát kíván az utánpótlás toborzás.

A sajtóreggelin a főkapitány elmondta, a ranglétra minden fokát végigjárta, ami sokat segít neki vezetői munkájában. Emellett a helyi sajtóval is mindig aktív kapcsolatot tartott, így tudja milyen fontos a kölcsönös bizalomra épülő együttműködés.

– Az aktuális körözések, eltűnések és anyagi káros balesetek megjelennek a helyi média felületein, így sok esetben 2-3 napon belül jelentkeznek szemtanuk vagy olyanok, akik azonosítani tudják az ismeretlen elkövetőket.

Az főkapitányság az elmúlt évben 1456 közleményt adott ki, emellett több mint hatezer ötszáz alkalommal szerepelt online felületeken és több mint kétezer hatszázszor nyomtatott lapokban. A bűn- és baleset megelőzés mellett, azt is kiemelten fontosnak tartják, hogy az egyedi esetekkel kapcsolatban is minél gyorsabban, hiteles információ jusson el az emberekhez.

– Saját közösségi oldalunkon a gyerekekkel és állatokkal kapcsolatos tartalmakat tekintik meg a legtöbben. Nagyon népszerűek az olyan esetek, amikor kollégáink születésnapos gyermekeket lepnek meg. Megígérhetem, ha egy szülő megkeres minket, hogy gyermeke nagyon szereti a rendőröket és születés napján szeretne beülni egy autóba, amíg van guruló járművünk, mi ott leszünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában