A szimat, amit nem lehet átverni

2023.01.30. 20:56

Django ismét lebuktatta a csempészeket az M1-esen - videó a NAV legcukibb kutyájának újabb sikeréről

Cigarettával bélelt autóval közlekedett az a bolgár sofőr, akinek a járművét a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai Djangoval, a szolgálati kutyával közösen ellenőrizték az M1-es autópályán.

kisalfold.hu

Django nyomozás közben. Ez sokat jót nem jelent a csempészeknek. Fotó: NAV

Bulgáriából Németországba tartott az az autó, amit a pénzügyőrök az M1-es autópálya hegyeshalmi szakaszán ellenőriztek. A kocsi átvizsgálásakor Django, a cigaretta- és drogkereső kutya több helyen is jelzést adott.

A csomagtér és az oldalsó ajtók kárpitja alól csaknem ezer doboz magyar zárjegy nélküli cigaretta került elő. A sofőr azt mondta, hogy a füstölnivalót ő rejtette el, azonban annak eredetét nem tudja igazolni.  A NAV munkatársai a több mint kétmillió forint értékű cigarettát lefoglalták, és jövedéki törvénysértés miatt eljárást indítottak - közölte Juhászné Prantner Etelka pénzügyőr százados, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatóságának sajtóreferense.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában