2 ember 4 kutya

2023.01.16. 10:51

Beköltözött egy idegen házába Győrben - Amikor kizárták, kitépte a bejárati ajtót a nő 

A nő egy ismeretlen személlyel és négy kutyával lakott a házban a tulajdonos tudta nélkül.

kisalfold.hu

Illusztráció

Forrás: Pixabay

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben, aki engedély nélkül beköltözött egy idegen házba, majd az előle lezárt, lelakatolt ingatlanba betört - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség.

A vádirati tényállás szerint a 39 éves nő 2020 őszén odaköltözött párjához egy olyan győri ingatlanba, ahol a férfi is csak szívességi alapon és ideiglenesen lakhatott. Miután a férfi az ingatlanból elköltözött, a nő az ingatlanban maradt. 

Mikor 2021 őszén a tulajdonos észlelte, hogy egy nő lakik az ingatlanban egy ismeretlen személlyel és négy kutyával, valamint díj fizetése nélkül használják a közüzemi szolgáltatásokat, beszögezte és becsavarozta a bejárati ajtót, valamint lánccal és lakattal lezárta a kaput. A nővel közölte, hogy egy előzetesen egyeztetett időpontban visszamehet az ingatlanba a személyes tárgyiért. A nő azonban néhány nap múlva időpont egyeztetés nélkül, úgy ment vissza a holmijaiért  az ingatlanba, hogy a bejárati ajtót a helyéről kitépte. A tulajdonosnak ezzel 10 000 forint kárt okozott. 

Az ügyészség a nőt magánlaksértés vétségével vádolja, amiért akár két évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik. 

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában