Vádemelés

2023.01.10. 08:04

800 ezer forint értékben lopott áramot egy férfi a szomszédjától Csorna térségében

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki egy év alatt közel 800 ezer forint értékű áramot lopott el a szomszédjától.

kisalfold.hu

Fotóillusztráció: MW-archívum

Fotó: AS

A vádirati tényállás szerint a 40 éves férfi egy Csorna melletti településen élt családjával. A szomszéd ingatlan már évek óta lakatlan volt, tulajdonosa már nem lakott a házban. A vádlott 2021 júliusában az ház egy külső csatlakozójába hosszabbított dugott, és a vezetéket átvezette a saját udvarára, és onnan vételezett áramot.

A vádlott 2022 júliusáig – a villanyóra leolvasásáig – több mint 20 000 kWh elektromos áramot tulajdonított el, közel 800 ezer forint kárt okozva. Az ügyészség a vádlottal szemben nagyobb értékre elkövetett lopás miatt emelt vádat. "A büntetési tétel három évig terjedő szabadságvesztés. Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Csornai Járásbíróság fogja meghozni" – közölte portálunkkal a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában