Közlekedés

2022.12.07. 17:17

Több vadbaleset is történt Sopron környékén az elmúlt időszakban

Fokozott óvatosságra hívják fel a figyelmet a soproni rendőrök.

kisalfold.hu

Az elmúlt napokban több vad által okozott baleset is történt az utakon - tájékoztat a Soproni Rendőrkapitányság. A környék településeinek környezetében szinte mindenütt lehet számítani vadak mozgására, ezért mindig körültekintően közlekedjünk. A rendőrök felhívják a figyelmet arra, hogy sebességünket úgy válasszuk meg, hogy a fényszóró által bevilágított utat teljesen átlássuk. Érdemes behúzódnunk az út középvonala felé, mivel a szélén nehezebb időben észrevenni és elkerülni a felbukkanó állatokat. A legkisebb mozgás észlelése, vagy a fényszóróban felcsillanó szempár esetén azonnal lassítsunk, fékezzünk. Ha már elkerülhetetlen az ütközés erősen fékezzünk és tartsuk a gépjárművet egyenesen, ne rántsuk el a kormányt, mert egy borulás, vagy egy frontális ütközés sokkal súlyosabb következményekkel járhat, mint a vad elütése. Annak érdekében, hogy a többi járművezető figyelmét is felhívjuk az út melletti veszélyre kapcsoljuk be a vészvillogót, amíg azt a biztonságunk megkívánja.

A vadak mozgása jellemzően a szürkület beálltával fokozódik, ezért lehetőség szerint a világos órákra tervezzük hosszabb útjainkat, valamint érdemes a gépkocsira vadriasztót, vadsípot felszerelni.

Amennyiben megtörténik a baj, fontos hogy ne essünk pánikba. Kapcsoljuk be a vészvillogót, hívjuk a 112-es segélyhívó számot és vegyük fel a láthatósági mellényt mielőtt kiszállunk a kocsiból. Várjuk meg a helyszínen a kiérkező rendőröket, akik értesítik a vadásztársaságot. Az elütött vad elszállításáról a vadásztársaság díjmentesen gondoskodik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában