Vádemelés

2022.12.13. 08:09

Fenyegető és obszcén feliratokat fújt egy férfi a városháza falára Téten

Azután is többször visszament és újabb feliratokat, ábrákat festett a falra, hogy elfogták.

kisalfold.hu

Forrás: Ügyészség

A vádirati tényállás szerint a 48 éves férfi júniusban Tét városházának homlokzatára, szinte az egész falfelületre, fekete festékszóró spray-vel fenyegető és obszcén üzenetet fújt, melyek alkalmasak voltak a városháza több dolgozója becsületének csorbítására is - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.  

Az eljáró rendőrök már a következő nap elfogták, és gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, aki el is ismerte a cselekményt. 

Ezt követően, harmadnap a férfi ismét visszatért a helyszínre, és újra nagy felületen fenyegető üzeneteket és obszcén ábrákat fújt fel a falra, valamint a Járási Hivatal szomszédos épületére is fenyegető, szidalmazó üzeneteket festett. Végül a vádlott két hét múlva még egy alkalommal ismételten nagy terjedelmű feliratokat festetett a városháza falára, ami után ismételten elfogták. 

A férfi cselekményével több mint 3 millió Ft kárt okozott, ezért ellene a Győri Járási Ügyészség minősített rongálás és becsületsértés miatt emelt vádat. A halmazati szabályokra figyelemmel négy évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható rá.  

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában