Lakástüzek, balesetek

2022.12.05. 16:07

Egy hét alatt 62 esethez riasztották a Győr-Moson-Sopron megyei tűzoltókat

Katasztrófavédelem

A tragédia szombaton történt, amikor elgázolt egy embert a vonat Ménfőcsanak és Győrszemere között. Itt a tűzoltók az utasok biztonságos átszállásánál nyújtottak segítséget. 

Az elmúlt héten történtek közül az alábbi eseteket emelték ki: 

Kigyulladt egy családi ház tíz négyzetméteres pincéje hétfőn éjjel Gönyűn, a Kossuth Lajos utcában. A győri hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a tüzet és ventillátorral átszellőztették a helyiséget. Az épületből egy propán-bután gázpalackot is kihoztak, amit nem ért hőhatás. A pincében egy vegyes tüzelésű kazán működött, valamint tűzifát és szenet tároltak benne. A tűzesetben megsérült az épület villamossági hálózata is, ezért a házban lakó hat ember rokonokhoz költözött. 

Egy személyautó átszakította a szalagkorlátot és többször átpördülve egy négy méter mély árokba hajtott kedden reggel, az M85-ös autóút 79-es kilométerszelvényében, Kópháza térségében a Sopron felé vezető oldalon. A sopronkövesdi hivatásos és a nagycenki önkénes tűzoltók egy embert kimentettek a roncsok közül, őt a mentőszolgálat súlyos sérülésekkel kórházba szállította. Az egységek kiérkezése előtt egy szabadnapos tűzoltó áramtalanította a járművet. A műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszon forgalomkorlátozás volt érvényben.  

Kigyulladt egy személyautó menet közben, majd teljes terjedelmében égett szerdán délben, Bezenye külterületén. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók két vízsugárral eloltották a lángokat. Az autóban két ember utazott, ők kiszálltak mire az egység megérkezett. Az eset során nem sérült meg senki. 

Két személyautó ütközött pénteken hajnalban Mosonmagyaróváron, az Ostermayer és a Kossuth Lajos utca kereszteződésénél. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították az autókat. A műszaki mentés ideje alatt forgalomkorlátozás volt érvényben az érintett útszakaszon. Mindkét járműben egy-egy ember utazott, sértetlenül kiszálltak mire a tűzoltó egység a helyszínre ért.

Családi házban a kályha mellett keletkezett tűz péntek délután Téten, a Széchenyi utcában. A győri hivatásos, a téti és a győrszemerei önkéntes tűzoltók egy vízsugárral megfékezték a lángokat. A házban nem tartózkodott senki a tűz keletkezésekor. A lakók alternatív módon oldják meg a fűtést. 

Teljes terjedelmében égett egy személyautó, miután letért az útról és fának csapódott szombat délelőtt Sopronban, a Tómalom utcában. A soproni hivatásos tűzoltók két vízsugárral eloltották a tüzet. A járműben hárman utaztak, közülük egy ember súlyos, ketten pedig könnyű sérüléseket szenvedtek, őket a mentőszolgálat kórházba szállította. 

Egy családi ház kéményében lerakódott korom izzott vasárnap délelőtt Pázmándfalun, a Hegy úton. A pannonhalmi hivatásos és önkéntes tűzoltók megbontották a kémény melletti részeket és eltávolították a lerakódott, izzó kormot. Az eset során nem sérült meg senki, a lakók alternatív módon oldják meg a fűtést.

Két személyautó ütközött vasárnap este a 82-es számú főút 61-es kilométerszelvényében, Écs belterületén. A pannonhalmi hivatásos és önkéntes tűzoltók áramtalanították az egyik járművet.  A műszaki mentés ideje alatt tűzoltói irányítás mellett egy sávon haladt a forgalom. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában