Autók között tekert át

2022.11.15. 09:37

Zebrán bicikliző 10 éves fiút sodort el egy autó Győrzámolyon

Egy 10 éves fiú sérült meg a Győrzámolyon történt közlekedési balesetben, amikor a kijelölt gyalogátkelőhelyen kerékpárjával áttekert a feltorlódott autók között.

kisalfold.hu

A rendőrség illusztrációja

Győrzámolyon, a Rákóczi úton, Győrújfalu felől Győrladamér irányába közlekedett személygépkocsival november 14-én reggel 7 óra 30 perc körül egy 47 éves győri asszony. A jármű vezetője a feltorlódottt kocsisorban egy kijelölt gyalogos átkelőhelyhez érve – vélhetően figyelmetlenség okán – későn vette észre a zebrán kerékpárral áthajtó 10 éves győrzámolyi gyermeket, és elütötte. A balesetben a kisfiú megsérült, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték. Az eset körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja - közölte a rendőrség kedden.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a közlekedőket, fogadják meg tanácsainkat

  • A járművezetők a belátható útszakasznak megfelelően válasszák meg a sebességüket, fontos, hogy szükség esetén meg tudjanak állni!
  • A gépjárművek tompított fényszórói 35-45 méter távolságban világítják meg az útfelület egy részét, azonban figyelni kell arra, hogy ez a távolság az esős, ködös, párás időben jelentősen lecsökkenhet.
  • A KRESZ a gyalogosok részére előírja, hogy „lakott területen kívül éjszaka és korlátozott látási viszonyok között a láthatósági mellény (vagy ruházat) használata kötelező!” A láthatósági – fényvisszaverő – eszközök használata életmentő lehet lakott területen kívül-belül, sötétben, és jó látási viszonyok között egyaránt.
  • Lakott területen kívül a gyalogosoknak kötelező a forgalommal szemben közlekedni, mert így jobban látják a szemből érkező forgalmat!


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában