Bűnügy

2022.11.14. 20:48

Társkeresőn megismert férfinak moshatta a pénzt, öt évre is elítélhetik Győrben

A Győri Járási Ügyészség folytatólagosan elkövetett pénzmosás bűntettével vádolja azt a nőt, aki egy társkereső oldalon megismert férfinak rendelkezésre bocsátotta a bankszámláját, majd az arra érkező összeggel tranzakciókat hajtott végre.

Forrás: Ügyészség

Forrás: Pixabay

Az ügyészség vádiratának tényállása szerint a hölgy társkereső oldalon ismerkedett meg a férfival, aki a bizalmába férkőzött, majd el is kérte a hölgy bankszámla számát. Ezt a nő megadta a férfinak.

A bankszámlára ezt követően egy 3,7 millió forintos utalás érkezett, adathalász módszerrel, az összeg tulajdonosának tudta és engedélye nélkül.

Az összegből 1 millió forintot a férfi felhívására a hölgy készpénzben felvett és majdnem teljes egészében megpróbálta pénzküldő szolgáltatásokon keresztül különböző személyeknek Malajziába küldeni.

A szolgáltató azonban a pénzügyi műveleteket nem hajtotta végre, így a teljes összeg a nő rendelkezése alatt maradt. Annak egy részét a nő saját céljaira fordította, nagyobb részét a nyomozó hatóság lefoglalta és az adathalászás áldozatául esett személynek visszaadta, harmadik részét ismeretlen személy Törökországban készpénzben felvette, illetőleg felhasználta.

A nő a 3,7 millió forint összegű utalás bűnös eredetével tisztában volt.

A nő terhére rótt bűncselekmény öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában