Bűnügy

2022.11.24. 20:38

Súlyosbították Győrben annak a férfinak az ítéletét, aki prostitúcióra vette rá a sajt barátnőjét

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontjával egyezően a bíróság súlyosította annak a férfinak a büntetését, aki arra vette rá a barátnőjét, hogy prostituáltként dolgozzon.

Forrás: Ügyészség

A jogerős ítéleti tényállás szerint a férfi a hamis közös jövőjük ígéretével rábeszélt egy fiatal lányt, hogy Ausztriában, majd Svájcban különböző bárokban prostituáltként dolgozzon. A lány az ebből származó jövedelmének nagy részét személyesen vagy postai úton a férfinak adta át.

Egy idő után a lány azonban közölte, hogy abba akarja hagyni, ekkor a férfi bántalmazta, megfenyegette. A lány 2014-ben jelentette fel a férfit Magyarországon.

A férfi azért, hogy a külföldről érkező nagy összegű utalások eredetét leplezze, rávette az édesanyját és a testvéreit, hogy a külföldről a nevükre utalt pénzt felvegyék és neki átadják. A férfi 2009 októbere és 2014 augusztusa között ily módon több, mint 12 millió forintnak megfelelő svájci frankhoz jutott hozzá.

A férfi ezen túl 2010-2016. között kapcsolatot tartott fenn három, Svájcban élő és szintén prostituáltként dolgozó nővel, tőlük ezidő alatt közel 5 millió forintnak megfelelő svájci frankot kapott.

A Székesfehérvári Törvényszék emberkereskedelem bűntette, többrendbeli, felbujtóként elkövetett pénzmosás bűntette és kitartottság bűntette miatt 2 év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 5 év próbaidőre felfüggesztette, vele szemben 13.589.684 Ft vagyonelkobzást rendelt el.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész súlyosítás, a férfi védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés érdekében fellebbezett.

A Győri Ítélőtábla 2022. november 22-én kihirdetett ítélete megegyezett a fellebbviteli főügyészség indítványával. A férfi büntetését 3 év fegyházbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra súlyosította.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában