Akció indul

2022.11.07. 19:00

Mi már tudjuk, mit ellenőriznek fokozottan a rendőrök keddtől csütörtökig

A magyar rendőrség egységes nemzetközi művelet keretében végez fokozott ellenőrzést a vasúti biztonság érdekében.

kisalfold.hu

Fotóillusztráció: MW-archívum

Fotó: Kozma István

A RAILPOL (Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete) által koordinált „24. 24BLUE Rail Action Day” elnevezésű akció során az abban részt vevő szervek 2022. november 8-án 7 óra 30 perctől november 10-én 7 óra 30 percig végeznek fokozott ellenőrzést.

Az akció célja elsősorban – kiemelten a nemzetközi – a személyszállító vonatok rendőri ellenőrzése, a vasúti határátkelőhelyeken a vasúti szerelvények (személy- és tehervonatok) ellenőrzése, az utasok és a jegyvizsgálók sérelmére elkövetett jogsértések megelőzése, megszakítása (fokozott figyelmet fordítva a közfeladatot ellátó-, illetve a hivatalos személy elleni erőszak elkövetésének megelőzésére és megakadályozására).

Az ellenőrzés kiterjed továbbá a fémlopások megelőzésére a vasúti infrastruktúra, különösen a fém vezetékek védelme érdekében, az illegális migráció és ahhoz kapcsolódó más jogellenes cselekmények valamint a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények elleni hatékony fellépésre, illetve a vasúti kocsikat károsító garázda cselekmények megelőzésére, felderítésére - közölte a rendőrség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában