Kérdőjelek

2022.11.06. 10:00

Letartóztatták azt a 60 éves burgenlandi férfit, aki gázpalackkal akarta felrobbantani a bérház egyik lakását

A férfi súlyosan megsérült a robbanásban, majd a kórházban ellátták. A férfit a kórházból való kiengedése után kihallgatták a rendőrök.

kisalfold.hu

Fotó: krone.at

A vaol.hu cikke szerint továbbra is nagy visszhangot kelt a robbanás egy sopronkertesi (Baumgarten) bérházban: még kedden robbant fel egy gázpalack az egyik lakásban. A 60 éves tulajdonos megsérült, kórházba szállították - számolt be a krone.at.

Írták: minden lakó nagy veszélyben volt. A robbanás ereje többek között a szomszéd bejárati ajtaját is kiszakította. - A férfit egy órán keresztül keresték. Mivel közvetlenül a robbanás után nem rohant ki a lépcsőházba, mint mindenki más, ezért azt feltételezték, hogy nincs otthon. A mentők végül a hálószobában találták meg  – mondták a lapnak a lakók. Hozzátették azt is, hogy gyakran voltak viták a férfival.

Az ügyben a rendőrség eljárást indított. A lakás konyhájában és a nappalijában volt egy gázpalack. A nyomozás szerint a férfi az egyik kinyitotta, majd a gázt meggyújtotta. Ez vezethetett a robbanáshoz. A tettest, miután kiengedték a kórházból, őrizetbe vették a rendőrök, súlyos testi sértés okozásával is vádolják, ugyanis a robbanásban rajta kívül egy másik személy is megsérült.

A krone.at felidézett egy nyári esetet is. Az egyik szomszéd autójának meglazították a kerékcsavarjait. Egyelőre nem világos, ki volt az elkövető.

Helmut Marban rendőrségi szóvivő, a nyomozás érdekeire hivatkozva többet nem árult el az ügyről.

Alfred Kollar, az OSG igazgatósági tagja szerint a robbanás okozta károk euroban számolva is hat számjegyűek.

A tulajdonost azzal vádolják, hogy megpróbált súlyos testi sértést okozni. Egy szomszéd szerint gyakran voltak viták vele a házban. Újra és újra kétes incidensek történtek: a szomszéd autójának kerékanyáit csak a nyáron lazították meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában