Veszélyeztetés

2022.11.29. 08:57

Leszerelte a szomszédja kéményét egy német férfi a Győr melletti kisvárosban lévő házánál

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 60 éves német férfi ellen, aki leszerelte a szomszéd kéményét, ami az épület falán, de az ő telke felett ért ki a szabadba.

kisalfold.hu

Forrás: Pixabay

A vádirati tényállás szerint a 60 éves német állampolgárságú vádlottnak egy Győr melletti kisvárosban van háza, és itt is él.

Tavaly augusztusban a szomszéd házat felújították, melyek során kondenzációs kombi kazánt szereltek fel az alagsorban. Ennek kéménye – a jogszabályoknak megfelelően – az épület oldalfalán keresztül a vádlott ingatlana felett ért ki a szabadba.

A német férfit zavarta, hogy a kémény benyúlik az ingatlanára, ezért a kémény épületen kívüli szakaszát leszerelte, majd a kiálló csonkot fóliával bevonta. Ezzel ugyan a kazánt nem tette működésképtelenné, de a lefóliázás miatt fennállt a veszélye, hogy az oxigénhiányos égés miatt a távozó égéstermék jelentősen feldúsul szén-monoxiddal. A szétszerelés miatt a füstelvezető és friss levegőt beszívó csövek egy síkba kerültek, így a fólia nélkül is szén-monoxid keletkezett volna a kazán használatakor. A vádlott által elvégzett szerelés súlyos szén-monoxid mérgezést okozhatott volna.

A terhelt ellen foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat az ügyészség, mely cselekményért egy évig terjedő szabadságvesztés büntetés is kiszabható – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában