Bűnügy

2022.11.22. 11:05

Illegális szemétlerakás és falopás megelőzésére is bevetik a drónt a soproni rendőrök

A Soproni Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztálya a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt-vel együttműködve ellenőrzött Iván felett.

kisalfold.hu

Forrás: Soproni Rendőrkapitányság

Az erdőkben súlyos károkat lehet okozni fakivágással, falopással, orvvadászattal, illegális szemétlerakással, gyújtogatással, rongálással és úthasználattal is. Ez év novemberétől kezdődött ellenőrzések fő célja ezen jogsértések megelőzése. Eddig Iván térségeben szállt fel négyszer a rendőrségi eszköz a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. tulajdonában lévő erdők fölé. Az akció várhatóan a fűtési szezon végéig tart majd a Soproni Rendőrkapitányság illetékességi területén.

A Soproni Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy közös érdekünk természeti környezetünk fokozott védelme, ezért is fontos mindent megtennünk erdőink megóvása érdekében! Ahhoz, hogy valaki az erdőt érintő tevékenységeket jogszerűen végezhesse, engedélyre és az azt igazoló dokumentumokra van szüksége. Ezek hiányában szabálysértést vagy bűncselekményt követ el. Mindenképpen érdemes előzetesen tájékozódni az erdészetnél mielőtt az adott személy bármilyen erdőt érintő munkálatba kezd, mert nemcsak a fakivágásnak és a vadászatnak, hanem akár az ágfagyűjtésnek, gombászásnak, gyógynövényszedésnek is megvannak a szigorú szabályai.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában