Megelégelte a szidalmakat

2022.11.02. 16:54

Hasba szúrta párját a hajléktalan - Győrben mondák ki az ítéletet

kisalfold.hu

Helybenhagyta szerdán a Győri Ítélőtábla tanácsa a Veszprémi Törvényszék ítéletét. 

A vádirat szerint a vádlott és a sértett élettársi kapcsolatban éltek egy plédekből és nejlonból összetákolt sátorban. Állandó jövedelemmel nem rendelkeztek, azonban naponta nagy mennyiségű alkoholt fogyasztottak. Rengetegszer veszekedtek, ami sokszor tettlegességig fajult. 

A bűncselekmény napján 6 liter bort, 4 üveg sört és 4 darab felest fogyasztottak ek közösen, amikor a féltékenykedő férfi szidni kezdte párját, annak édesanyját és fiát. A nő ezt megelégelte, és a késtartóból felkapta az egyik legnagyobb konyhakést, amivel hasba szúrta a hátán fekvő férfit. A vádlott ekkor pánikba esett, sírva hívta a segélyhívót, bejelentette, hogy élettársába belevágta a kést és segítséget kért. 

Ha az orvosok nem avatkoznak közbe, meg is halhatott volna a férfi, ezért az élettársát életveszélyt okozó testi sértésért a Veszprémi Törvényszék 4 év 6 hónap börtönre ítélte, és 5 évre eltiltotta a közügyektől. Azt is kimondták, hogy legkorábban büntetése letöltésének kétharmada után szabadulhat. 

Az ítélet ellen az ügyész súlyosítás érdekében; a vádlott és védője enyhítésért jelentettek be fellebbezést.

A Győri Ítélőtábla a november 2-án tartott nyilvános ülésen meghozott végzésével az elsőfokú ítéletet helybenhagyta.

 

 


 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában